IniciNoticiesComerçEL PROCÉS CONCURSAL PERJUDICA INDIRECTAMENT EL 50% DE LES EMPRESES DEL MARESME.

EL PROCÉS CONCURSAL PERJUDICA INDIRECTAMENT EL 50% DE LES EMPRESES DEL MARESME.

advisoriaUna de cada dues empreses del Maresme s’ha vist afectada per un procés concursal d’alguna de les empreses que proveeixen. És una dada que es desprèn de la 10a edició del Termòmetre de la Consultoria Advisòria. Segons aquest informe, quan una empresa pateix problemes econòmics que li impedeixen seguir portant a terme la seva activitat econòmica amb normalitat i entra en un concurs de creditors, això repercuteix en altres empreses que no poden cobrar les factures pendents del negoci que ha fet fallida. Un dels socis d’Advisòria, Manel Fernàndez, explica que, segons aquest Termòmetre, només el 43% de les empreses del Maresme que es troben en aquesta situació han optat per modificar la base imposable i recuperar l’IVA no cobrat però liquidat a Hisenda.

empreses maresme 1

Manel Fernàndez també explica que la situació de moltes empreses de la comarca s’ha agreujat en els últims mesos perquè les administracions públiques són les primeres que no compleixen els terminis de pagament i això deixa en una situació de vulnerabilitat a moltes petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, afegeix que aquests petits negocis si a més a més dels impagats de les administracions són proveïdors d’una empresa que entra en concurs de creditors, la situació es torna crítica.

empreses maresme 2

El Termòmetre d’Advisòria també posa de manifest que el 40% de les empreses del Maresme creuen que la situació econòmica de la comarca és pitjor que la de la resta de Catalunya, mentre que un 51,5% veu el Maresme dins la mitjana catalana i només un 9% creu que la situació econòmica al Maresme és millor que al conjunt de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES