IniciNoticiesEntitatsEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT A...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT A LES ENTITATS ESPORTIVES CATALANES DAVANT LES INSPECCIONS FISCALS QUE ESTAN PATINT

IMG-20130228-00207El passat dijous l’Ajuntament de Tordera va aprovar al ple municipal una moció de suport als clubs i entitats esportives catalanes davant l’acció de la Inspecció de Treball. La moció la va presentar en un principi el PSC, afegint-se després CIU, PP i ERC. Darrerament, actuacions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social sobre algunes entitats esportives catalanes ha aixecat una gran preocupació, en tant que posa en perill la continuïtat de les mateixes entitats. Ara bé, aquestes actuacions no només van adreçades a l’esport professional sinó que s’estenen a l’esport base i amateur. Per aquesta raó, la moció proposa sol·licitar al Govern espanyol la moratòria en les actuacions inspectores als clubs esportius sense ànim de lucre en l’àmbit de l’esport no professional i establir un règim especial de la Seguretat Social exempt de cotització per aquestes entitats, atès que perilla el seu futur. Sílvia Català, regidora d’esports, diu que l’aplicació d’aquesta mesura significaria la desaparició de l’esport base a Catalunya i també a Tordera, ja que els clubs no es podrien mantenir econòmicament.

moció clubs català

El regidor del PP, Xavier Martín, afirma que cal garantir que les persones que desenvolupen tasques de voluntariat a entitats esportives puguin seguir fent la seva feina.

moció clubs pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla, destaca la importància dels valors de l’esport de base. A més, recorda que els esportistes catalans gaudeixen d’un bon nivell, fet que permetria crear seleccions de primer nivell, si Catalunya fos independent.

moció clubs erc

El regidor del PSC, Josep Romaguera, diu que és necessari que es trobi un règim especial per aquestes entitats esportives no professionals, en tant que molts clubs podrien desaparèixer, i significaria posar fi a la gran tasca d’integració social que exerceixen.

moció clubs psc

Recordem que la moció la van presentar conjuntament PSC, ERC, CIU i PP, tot i que, inicialment la va proposar el grup municipal del PSC. La moció presentada en suport als clubs i entitats esportives catalanes davant l’acció de la Inspecció de Treball es va aprovar amb els vots favorables de tots els partits representats al ple de l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES