IniciNoticiesCulturaLA BIBLIOTECA ACULL FINS DEMÀ L’EXPOSICIÓ “TORNEM A LA TORDERA”.

LA BIBLIOTECA ACULL FINS DEMÀ L’EXPOSICIÓ “TORNEM A LA TORDERA”.

02597La biblioteca acull fins demà una mostra sobre la Tordera. Es tracta de l’exposició “Tornem a la Tordera” que convida a redescobrir el patrimoni socioambiental de la conca del riu.

La mostra ha estat feta per l’Observatori de la Tordera, una entitat dirigida pel biòleg Martí Boada i que forma part de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Tornem a la Tordera, presenta 7 panels didàctics que volen donar a conèixer l’entorn del riu a nivell de conca, és a dir, explicar que, en el seu recorregut, el riu va canviant d’aspecte i que el delta (la part que més coneixem nosaltres), té trets diferencials al tram mig i al naixement del riu.

La mostra també vol explicar la dinàmica natural d’un riu i els processos i interrelacions que tenen lloc, a nivell de conca hidrogràfica, entre natura i societat. El biòleg Enric Badosa, preguntat per aquesta emissora, explica quina és la situació de la Tordera.

badosa 1

Badosa celebra l’esforç de molts municipis, com és el cas de Tordera, que aposten per no donar l’ esquena al riu i obrir-lo a la ciutadania.

badosa 2

L’exposició, que és oberta a tothom, té un especial caràcter didàctic, per aquest motiu serà visitada pels escolars torderencs. La mostra és oberta en l’horari habitual de la biblioteca.