IniciNoticiesPolíticaLA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DESTINA MÉS DE 30 MILIONS D’EUROS AL MARESME.

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DESTINA MÉS DE 30 MILIONS D’EUROS AL MARESME.

la xarxa de governs local LogotipLa Diputació de Barcelona destina pràcticament 30 milions d’euros als ajuntaments del Maresme i 1.300.000 euros al Consell Comarcal. Aquests diners arriben a través del pla “Xarxa de Governs Locals”. Pel que fa als ajuntaments, en el marc de les meses de contractació, aquest mandat es destinen més de 18 milions d’euros per a inversions al territori, un pressupost que s’ha incrementat en un 11,6% respecte el mandat anterior. Segons ha apuntat el diputat adjunt a la presidència de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia, els ajuntaments destinaran principalment aquests diners al manteniment d’equipaments i infraestructures i també a obres per arranjar la via pública, ja que la majoria d’inversions han quedat guardades en un calaix.

alcalde subvencio maresme 1

Segons ha apuntat Garcia, la Diputació està intentant arribar on no pot fer-ho la Generalitat perquè no té prou recursos. Així doncs, pel que fa al catàleg de serveis per als municipis es destinen 5 milions i mig d’euros, un 57% dels quals formen part de l’Àrea d’Atenció a les Persones. L’administració provincial també destina més de 5,5 milions d’euros a ajudar els ajuntaments a finançar la prestació de serveis obligatoris.

alcalde subvencio maresme 2

Joan Carles Garcia, recorda que a Tordera la diputació té previst remodelar la carretera que uneix Tordera amb el veïnat de Sant Pere.

alcalde subvencio maresme 3

El pla “Xarxa de Governs Locals” també contempla una injecció econòmica als consells comarcals. En aquest sentit, es destinen 430.000 euros per a la gestió del transport escolar no obligatori i un crèdit de 535.000 euros sense interès per ajudar l’administració comarcal a pal·liar les dificultats econòmiques que pateix.