IniciNoticiesCulturaUN CENTENAR DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA PRESENTACIÓ DEL COL·LECCIONABLE “L’ABANS. RECULL...

UN CENTENAR DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA PRESENTACIÓ DEL COL·LECCIONABLE “L’ABANS. RECULL GRÀFIC DE TORDERA 1870-1979”, DEL TORDERENC JOAN BOU I PLA.

L'abansDivendres a la tarda es va presentar a la Biblioteca de Tordera el col·leccionable “L’Abans. Recull gràfic de Tordera”. Un centenar de persones van assistir a la presentació del llibre, que recull fotografies representatives de la nostra vila entre els anys 1870 i 1979, i posa l’accent en l’aspecte humà: la gent, la manera de viure, els costums, les tradicions, les festes, i també els paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics. El seu autor, el torderenc Joan Bou i Pla, es mostrava satisfet amb la resposta del poble de Tordera. Escoltem-lo en declaracions a Ràdio Tordera el dia de la presentació.

joan bou balanc 1

A en Joan encara li queda un any de feina per endavant, però a les llibreries i papereries de Tordera ja s’hi pot trobar, gratuïtament, el fascicle de presentació amb les cobertes. El propers fascicles col·leccionables, fins a 50, sortiran setmana rere setmana, com si fos una revista, a un preu de 2,95 euros. Joan Bou assegura que s’ha treballat molt ràpid per poder tenir enllestit el projecte.

joan bou balanc 2

En Joan és economista, però aquesta afició per la història li ve de família.

joan bou balanc 3

Un cop complet, el col·leccionable “L’Abans. Recull gràfic de Tordera 1870-1979” tindrà 824 pàgines amb unes 1000 fotografies, restaurades digitalment. Recordem que aquest volum està editat per l’Editorial Efadós, qui ja ha publicat un centenar de projectes similars d’altres pobles de Catalunya i Balears.