IniciNoticiesCulturaLA MIRADA DEL POETA ENGEGA MOTORS AMB LA PRESÈNCIA DE L’ESCRIPTORA PROTAGONISTA...

LA MIRADA DEL POETA ENGEGA MOTORS AMB LA PRESÈNCIA DE L’ESCRIPTORA PROTAGONISTA DE L’EDICIÓ D’ENGUANY OLGA XIRINACS.

xirinacs
Foto: Teatre Clavé

La biblioteca de Tordera va acollir ahir la presentació de la poetessa, Olga Xirinacs al voltant de la qual gira la Mirada del Poeta 2013. L’acte va consistir en una presentació de la trajectòria i l’obra de Xirinacs, una xerrada i posterior torn obert de preguntes on va reflexionar sobre el paper de la cultura en l’actualitat i per finalitzar amb la lectura d’alguns dels poemes del llibre “La taronja a terra” de Xirinacs; obra al voltant de la qual giren els actes de la tercera edició de la Mirada del Poeta. La poetessa es mostrava honrada que la mirada del poeta de Tordera es dediqui a una obra seva.

olga xirinacs 1

Nascuda a Tarragona el 1936 i resident en aquesta ciutat, l’Olga Xirinacs és escriptora i professora de piano. Escriu poesia, novel·la, contes i assaig i assegura que se sent còmoda amb tots els gèneres. Al llarg de la seva trajectòria professional, les seves obres li han merescut nombrosos premis de la literatura catalana, entre ells el premi Josep Pla (1982) per Interiors amb difunts, el Premi Sant Jordi (1984) per Al meu cap una llosa, el premi Ramon Llull (1986) per Zona marítima o el premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil (1987) per Marina, entre d’altres. El 1990 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La Mirada del poeta és un recorregut físic i multidisciplinari per l’obra d’un poeta, en aquest cas, per La taronja a terra d’Olga Xirinacs. Ella mateixa descriu el seu llibre.

olga xirinacs 2

Olga Xirinacs creu que ara s’escriu més que mai gràcies, en part, als blocs d’internet.

olga xirinacs 3

Després de la presentació de la poetessa, només mancarà una tercera data en què se celebrarà l’acte central. La Mirada del poeta pròpiament dita tindrà lloc el divendres 31 de maig a Tordera, en un recorregut per diversos indrets i equipaments del municipi que finalitzarà al parc Prudenci Bertrana.

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Biblioteca de Tordera, que rep el suport de la Diputació de Barcelona.