IniciNoticiesSocietatL’ATUR BAIXA EN 30 PERSONES A TORDERA DURANT EL MES D’ ABRIL,...

L’ATUR BAIXA EN 30 PERSONES A TORDERA DURANT EL MES D’ ABRIL, SEGONS DADES DE LA GENERALITAT.

aturabrilL’atur ha baixat a Tordera el mes d’abril, amb 30 persones menys apuntades a les llistes de l’atur en relació amb el març, segons les dades fetes públiques per la Generalitat. És el segon més consecutiu que hi ha una lleugera baixada del nombre d’aturats a Tordera, coincidint amb l’inici de la temporada turística. El nombre total de desocupats a Tordera a l’abril ha estat de  1.831

La disminució de l’atur s’ha registrat en 24 dels 30 municipis de la comarca. A Sant Iscle de Vallalta no hi ha hagut cap moviment en les xifres respecte al mes anterior i a Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tiana i Vilassar de Dalt hi ha hagut un lleuger increment de la desocupació.

Pineda de Mar, amb un 23,56%, es manté com el municipi amb una taxa d’atur més elevada. També superen el 20% Mataró (22,51%) i Tordera (21,08%).

El Maresme ha seguit la tendència general pel que fa al comportament de l’atur, si bé en el cas maresmenc el descens registrat durant el mes d’abril ha sigut superior al provincial i al del conjunt de Catalunya. En concret, s’han comptabilitzat 607 menys demandants de feina a la comarca, el que representa un descens de l’1,46% respecte al mes anterior.

Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, les ocupacions amb un descens més destacat de l’atur han estat les dels artesans, treballadors de les indústries i la construcció , ocupacions elementals i restauració i venda.