IniciNoticiesRegidoriesTORDERA ORGANITZA AVUI LA PRIMERA MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG AMB L’OBJECTIU...

TORDERA ORGANITZA AVUI LA PRIMERA MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG AMB L’OBJECTIU D’ASSOLIR LES 200 DONACIONS.

marato donacions sangTordera acollirà per primera vegada la Marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Tordera.

La Marató, que tindrà lloc al pavelló poliesportiu municipal (Av. Països Catalans) des de les 10 del matí fins a les 10 del vespre, comptarà amb el suport de les escoles, l’institut, el CAP, la biblioteca i les entitats  que organitzaran tota mena d´activitats, actuacions, sorteigs i regals, servei de guarderia o un refrigeri per animar la gent a participar en la causa i perquè l’acte es visqui en un ambient lúdic i festiu. L’organització també vol que aquesta festa es comparteixi a les xarxes socials, de manera que ha creat l’esdeveniment a facebook i també es podrà fer el seguiment de la jornada a través del hastag #MSangTordera. La regidora de Sanitat, Eliana Romera assegura que l’objectiu és assolir les 200 donacions.

eliana marato sang 1

Durant tot el dia el CASTOR (Cercle Astronòmic de la Tordera) projectarà audiovisuals sobre astronomia a la sala d’extraccions.
De 12:00h a 13:00h, l’Associació de Veïns de Mas Reixach farà una demostració de balls en línia al pavelló. A partir de les 17:30 h, el Club Bàsquet Tordera organitzarà partits de les seves diferents categories. A la mateixa hora, l’Associació de veïns de Sant Pere farà tallers de maquillatge i punts de llibre al pavelló. L’Associació Pere Cot i els geganters també participaran en la marató amb una activitat lligada al 25è aniversari de l’entitat gegantera.

L’Associació de Comerciants, per la seva banda, també participa a la jornada solidària, i donarà vals de descompte de 2€ per als 200 primers donants que participin a la Marató.

Finalment, l’Associació de Voluntariat participarà en la jornada oferint servei de guarderia i acompanyament, recepció i refrigeri per a tots els donants. Eliana Romera destaca el paper de les escoles en l’organització d’aquesta primera marató de donació de sang.

eliana marato sang 2

Des de la Regidoria de Sanitat es vol animar tothom a participar en la jornada solidària.

eliana marato sang 3

El Banc de Sang i Teixits recorda que donar sang és un acte segur i gens dolorós, que només dura 10 minuts i amb el qual pot suposar recuperar la salut d’altres persones. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. Segons el Banc de Sang i Teixits, cada tres segons algú necessita sang a Catalunya i es calcula que cada dia es necessiten unes 1.000 donacions. Al llarg de tota la jornada actualitzarem el nombre de donants i el desenvolupament de la marató a través del perfil de Ràdio Tordera a les xarxes socials.

ÚLTIMES NOTÍCIES