IniciNoticiesRegidoriesTORDERA ORGANITZA EL PROPER DIMARTS 7 DE MAIG LA PRIMERA MARATÓ DE...

TORDERA ORGANITZA EL PROPER DIMARTS 7 DE MAIG LA PRIMERA MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG AMB L’OBJECTIU D’ASSOLIR LES 200 DONACIONS.

maratosangEl proper 7 de maig Tordera acollirà per primera vegada la Marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Tordera.

La Marató, que tindrà lloc al pavelló poliesportiu municipal (Av. Països Catalans) des de les 10 del matí fins a les 10 del vespre, comptarà amb el suport de les escoles, l’institut, el CAP, la biblioteca i les entitats  que organitzaran tota mena d’activitats, actuacions, sorteigs i regals, servei de guarderia o un refrigeri per animar la gent a participar en la causa i perquè l’acte es visqui en un ambient lúdic i festiu. L’organització també vol que aquesta festa es comparteixi a les xarxes socials, de manera que ha creat l’esdeveniment a facebook i també es podrà fer el seguiment de la jornada a través del hastag #MSangTordera. La regidora de Sanitat, Eliana Romera assegura que l’objectiu és assolir les 200 donacions.

eliana marato sang 1

Durant tot el dia el CASTOR (Cercle Astronòmic de la Tordera) projectarà audiovisuals sobre astronomia a la sala d’extraccions.
De 12:00h a 13:00h, l’Associació de Veïns de Mas Reixach farà una demostració de balls en línia al pavelló. A partir de les 17:30h, el Club Bàsquet Tordera organitzarà partits de les seves diferents categories. A la mateixa hora, l’Associació de veïns de Sant Pere farà tallers de maquillatge i punts de llibre al pavelló. L’Associació Pere Cot i els geganters també participaran en la marató amb una activitat lligada al 25è aniversari de l’entitat gegantera.

L’Associació de Comerciants, per la seva banda, també participa a la jornada solidària, i donarà vals de descompte de 2€ per als 200 primers donants que participin a la Marató.

Finalment, l’Associació de Voluntariat participarà en la jornada oferint servei de guarderia i acompanyament, recepció i refrigeri per a tots els donants. Eliana Romera destaca el paper de les escoles en l’organització d’aquesta primera marató de donació de sang.

eliana marato sang 2

Des de la Regidoria de Sanitat es vol animar tothom a participar en la jornada solidària.

eliana marato sang 3

El Banc de Sang i Teixits recorda que donar sang és un acte segur i gens dolorós, que només dura 10 minuts i amb el qual pot suposar recuperar la salut d’altres persones. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. Segons el Banc de Sang i Teixits, cada tres segons algú necessita sang a Catalunya i es calcula que cada dia es necessiten unes 1.000 donacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES