IniciNoticiesEducacióLA TORDERENCA JÚLIA FERNÁNDEZ GRIMAL GUANYA EL PRIMER PREMI D’ARTS I LLETRES...

LA TORDERENCA JÚLIA FERNÁNDEZ GRIMAL GUANYA EL PRIMER PREMI D’ARTS I LLETRES DEL 14è CONCURS “EXPORECERCA JOVE”, ORGANITZAT PER L’ASSOCIACIÓ MAGMA.

juliafernandezL’alumna torderenca de segon de batxillerat de l’IES Lluís Companys, Júlia Fernández Grimal, ha guanyat el primer premi d’Arts i Lletres del 14è concurs “Exporecerca Jove”, organitzat per l’Associació Magma, que es dedica a promoure la investigació entre els joves. A més, també ha obtingut l’accèssit del conjunt de treballs presentats en el concurs, uns 120, la majoria de l’àmbit científic i procedents d’arreu d’Espanya i el món. Enguany hi han participat joves de països com França, Mèxic, Brasil i Kazajstán.

El treball de recerca de la Júlia es titula “Filosofia i cinema”. Ella mateixa ens explica d’on surt la idea de fer-lo i les pel·lícules amb les quals ha treballat.

julia fernandez 1

La Júlia acabarà aquest any el batxillerat i l’any vinent vol estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona. Ara, juntament amb el seu tutor, estan mirant de poder presentar el treball a més concursos. L’estan reestructurant i traduint al castellà per poder-lo presentar a uns premis importants i ben dotats econòmicament, organitzats des del Ministeri d’Educació. La Júlia ens parla dels passos que ha seguit per fer el treball i ens dóna alguns exemples de filosofia aplicada al cinema.

julia fernandez 2

En Juan Manuel és professor de filosofia a l’IES Lluís Companys i tutor de la Júlia en aquest treball. Assegura que ha fet una molt bona feina i explica quins aspectes ha valorat el jurat del concurs “Exporecerca Jove” per atorgar-li el premi.

juan manuel 1

Avui en dia no és massa freqüent que els joves acabin interessant-se per la filosofia, en un món on tenen molt de pes les idees científiques. Tot i així, en Juan Manuel creu que sempre hi ha alumnes com la Júlia, que troben interès en l’àmbit filosòfic. Assegura que el que ha fet ella en el treball, de relacionar filosofia i cinema, a la universitat també es treballa, ja que ha estat una font d’inspiració en moltes pel·lícules.

juan manuel 2

Com a guanyadora del premi d’Arts i Lletres del 14è concurs “Exporecerca Jove”, la Júlia Fernández està convidada, amb totes les despeses pagades, a la convocatòria “Galiciència”, un certamen a nivell espanyol que se celebrarà a Ourense el mes de setembre d’aquest any.

ÚLTIMES NOTÍCIES