IniciGeneralELS NOTARIS PODRAN PARALITZAR DESNONAMENTS SI ES DENUNCIEN CLÀUSULES ABUSIVES.

ELS NOTARIS PODRAN PARALITZAR DESNONAMENTS SI ES DENUNCIEN CLÀUSULES ABUSIVES.

15-0101El grup parlamentari del PP al Congrés ha proposat modificar el procediment d’execució hipotecària extrajudicial perquè el deutor pugui iniciar el procés davant de notari, figura que tindrà potestat per paralitzar-lo si l’afectat ha denunciat prèviament en un jutjat que hi ha clàusules abusives.

Segons les esmenes al projecte de llei sobre dació en pagament a les quals ha tingut accés l’agència EFE, el PP també introdueix canvis a la llei d’enjudiciament civil per a permetre que en els processos judicials el magistrat paralitzi una execució hipotecària fins que determini si hi ha clàusules abusives. Segons el preàmbul de la nova normativa, aquest canvi s’adopta per traslladar a la legislació espanyola la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la UE del 14 de març. Ho detalla el Notari de Tordera, Jesús Gómez.

notari desnonaments 1

A més, el text permet als discapacitats accedir a les anomenades hipoteques inverses, en què es converteix en diners el valor patrimonial que representa la propietat sense perdre-la, i s’amplia la reducció dels tipus d’interès de demora, tres vegades el tipus d’interès legal, als meritats i no pagats. Jesús Gómez assegura que en aquest moments, els notaris no tenen cap indicació sobre el que es considera abusiu i el que no. Segons Gómez això produeix una inseguretat a l’hora d’aplicar la legislació.

notari desnonaments 2

La modificació del procediment d’execució hipotecària es fusionaran amb les d’un altre projecte de llei actualment en tràmit al Congrés, el de protecció de deutors hipotecaris, i s’espera que la nova normativa s’aprovi durant la segona quinzena de maig, segons han explicat fonts informades sobre el procediment.

ÚLTIMES NOTÍCIES