IniciNoticiesComerçFARMÀCIES DE TORDERA JA RECULLEN SIGNATURES PER DEMANAR AL PARLAMENT QUE L’ADMINISTRACIÓ...

FARMÀCIES DE TORDERA JA RECULLEN SIGNATURES PER DEMANAR AL PARLAMENT QUE L’ADMINISTRACIÓ PRIORITZI EL PAGAMENT DELS MEDICAMENTS JA DISPENSATS.

03520Els farmacèutics catalans han començat una recollida de signatures per demanar al Parlament que l’administració prioritzi el pagament dels medicaments ja dispensats, en tant que es tracta d’un bé necessari i essencial dels ciutadans. Sota el lema “Prioritat: el teu medicament”, volen conscienciar el client de la situació que estan vivint amb el retard en el pagament de les factures. A Tordera, les farmàcies Tiburcio i Vendrell ja en recullen. La de la Plaça de l’Església i la del veïnat de Sant Pere encara no. El farmacèutic torderenc, Pere Vendrell, explica d’on sorgeix la iniciativa i què es vol aconseguir amb la recollida de firmes.

pere vendrell 1

A la majoria de farmacèutics de Catalunya la Generalitat encara els hi deu els pagaments corresponents als mesos de novembre i desembre de l’any passat. Fa 10 dies, també estaven pendents els de gener i febrer de 2013. Ara, finalment, han rebut els diners dels medicaments dispensats durant el primer mes d’aquest any. Pere Vendrell assegura que la situació és insostenible, ja que els farmacèutics han de finançar els medicaments que els usuaris consumeixen i no paguen. Sobre la possibilitat de fer un tancament patronal, diu que a la recent reunió extraordinària de farmacèutics es van decidir les accions que emprendrien dins el seu marc legal, ja que es tracta d’un servei sanitari i no pas d’un simple comerç.

pere vendrell 2

Vendrell ens detalla les 3 accions que van acordar a la reunió: la concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, presentar una denúncia a l’administració per incompliment del concert i un tancament patronal.

pere vendrell 3

De moment, les farmàcies no tancaran, però els farmacèutics reclamaran a l’administració interessos de demora per un deute que, a finals de març, arribarà ja als 302 milions d’euros. La farmacèutica, Núria Marcoval creu que amb la situació actual, tant el govern català com l’espanyol estan jugant amb la salut dels ciutadans.

marcoval 2

La recollida de signatures per demanar a la Generalitat que prioritzi el pagament dels medicaments va començar el dijous, 21 de març, i encara no hi ha una data clara de finalització.

ÚLTIMES NOTÍCIES