IniciNoticiesMedi ambientTORDERA ES DECLARA ZONA LLIURE DE FRACKING.

TORDERA ES DECLARA ZONA LLIURE DE FRACKING.

IMG-20130228-00207El ple de l’Ajuntament de Tordera celebrat aquest dijous va donar llum verda a una moció presentada pel grup de CiU en contra de l’ús de la tècnica del ‘”fracking” per a l’extracció d’hidrocarburs. D’aquesta manera, amb el text aprovat amb el suport de tots els grups menys el del Partit Popular, declara el municipi com a “zona lliure de fracking” i expressa el rebuig del consistori a la utilització de la tècnica de fractura hidràulica en territori català. Aquest és un procediment que consisteix en fer una perforació vertical de 2.000 a 5.000 metres i després un túnel horitzontal que pot tenir entre un quilòmetre i tres. S’introdueixen grans quantitats d’una mescla d’aigua, sorra i productes químics que causen la fractura de la roca. L’explosió fa pujar el gas a la superfície, junt amb una part de la mescla injectada. La petició de diversos permisos empresarials a algunes zones de Catalunya ha alertat la població i ha generat un debat públic sobre els riscos d’aquesta tècnica per la contaminació dels aqüífers i el perill per a la salut de les persones i el medi natural. El regidor de CiU, Carles Aulet assegura que aquest tipus d’explotació pot afectar el territori.

fraking ciu

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera va posar de relleu, la manca de criteri de CiU en aquest tema, tenint en compte que en ocasions s’ha posicionat a favor i d’altres en contra del fraking.

fraking erc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va contestar a ERC assegurant que ells defensen els interessos del poble.

fraking alcalde

El regidor del PSC, Josep Romaguera assegura que són coses difícils d’aturar i que hi ha molts diners darrera d’aquestes actuacions.

fraking psc

El regidor del PP, Xavier Martin es va abstenir al·legant el desconeixement amb el tema i el fet que el fraking depèn de l’administració central.

fraking pp

D’altra Banda, el ple també va aprovar una declaració institucional de rebuig a l’avantprojecte de reforma de l’administració local que promou el govern de l’Estat perquè “vulnera l’autonomia local” i per ser “un intent de recentralització del model d’administració local català”.

ÚLTIMES NOTÍCIES