IniciNoticiesComerçLA TROBADA DE PLAQUES DE CAVA, LA CERCAVILA DE GEGANTS I LA...

LA TROBADA DE PLAQUES DE CAVA, LA CERCAVILA DE GEGANTS I LA BOTIFARRADA POPULAR CENTREN LES ACTIVITATS D’AQUEST DIUMENGE, DARRER DIA DE FIRA.

03190El darrer dia de la fira mercat del Ram de Tordera comença a les 10 del matí amb la sisena trobada de col·leccionistes de plaques de cava, impulsat per el club filatèlic Tordera. Enguany commemoraran el 25è aniversari de la colla de geganters. Josep Maria Valverde Ens dóna detalls de la trobada d’enguany.

trobada plaques cava

El cap de la colla de geganters, Lluís Puig es mostra molt content de la placa commemorativa del club filatèlic.

puig placa cava

A les 11 del matí començarà la fesolada popular amb degustació del fesol del ganxet, a càrrec de la cooperativa Agrària Baixa Tordera. A la mateixa hora es portarà a terme la destapada de la carbonera. A dos quarts de 12 taller d’elaboració de conserves a càrrec d’Esbiosfera, a l’espai Àgora. A les 12 s’iniciarà una demostració de gossos d’atura. A la mateixa hora taller de pa amb ingredients ecològics. Les activitats del matí finalitzaran a dos quarts de 1 començarà el taller de confecció de feltre i llana. A la tarda, els actes s’inicien a dos quarts de 6 amb la cercavila de geganters i lliurament del tortell de rams. El cap de la colla de geganters, Lluís Puig ens avança com serà l’acte.

gegants fira

A les 6, el col·lectiu de carnissera i flequers de Tordera s’uneixen per fer una exhibició de com s’elaboren les botifarres de manera artesanal, a l’estand del producte artesà de Tordera.

A dos quarts de 7 taller de demostració d’elaboració cervesa artesana a càrrec d’Esbiosfera, a l’espai Àgora. A dos quarts de 7 botifarrada popular a càrrec del col·lectiu de carnissers i xarcuters de Tordera (Ca l’Andreu, Can Freixas, Can Serra i Can Verdum). A dos quarts de 8 primera mostra de breakdance, a l escenari i finalment a les 8 cloenda de la fira a càrrec de 7 y punto, a l’escenari. Cal destacar altres esdeveniments els diumenge a la tarda. A dos quarts de 6 quarta trobada de bateries, darrera de la plaça de l’església.

El promotor de l’activitat, Albert Mallorca explica que s’esperen prop de 40 participants.

trobada bateries 1

Mallorca avança quin repertori oferiran els participants a la trobada.

trobada bateries 2

Tots els participants a la trobada de bateries rebran unes baquetes com a obsequi, així com diversos regals que es sortejaran durant l’acte. D’altra banda, de 9 del matí a 7 de la tarda hi haurà el campionat interclub de patinatge al pavelló de la plaça de la concòrdia.

Durant tot el cap de setmana també s’han organitzat activitats paralel·les. La cooperativa Agrària Baixa Tordera ofereixen una exposició ramadera amb vaques, ovelles, conills, gallines, porcs i d’altres animals. També faran passejades amb ruc català. La fira també acull una exposició de tractors antics, a càrrec de Francisco Brossa. El Parc Prudenci Bertrana presenta aquest dies tast de vins catalans cellers DO, fotografies infantil a les casetes de contes populars, observacions solars i la lluna, taller de ceràmica a càrrec d’en Pitu Maresme, Sorteig de lots “Regala Tordera”, passejades amb carruatge a càrrec de Can Raurell, Aula d’entorn rural i Figures de fusta amb motoserra, a l’estand d’Agricola Tordera.

Finalment, durant tot el cap de setmana, els restaurants Cal Nano, Can Casellas, Les Ferreres, Ca la Maria i Can Bruno oferiran el plat o el menú de la fira.

ÚLTIMES NOTÍCIES