IniciNoticiesComerçL’ESTRENA DE L’ESPAI ÀGORA, LES ACTIVITATS INFANTILS, LA MOSTRA D’ASSOCIACIONISME I LA...

L’ESTRENA DE L’ESPAI ÀGORA, LES ACTIVITATS INFANTILS, LA MOSTRA D’ASSOCIACIONISME I LA TRACTORADA PRINCIPALS RECLAMS AQUEST DISSABTE DE FIRA.

FIRALes activitats de la fira mercat del ram de Tordera per dissabte s’inicien a les 10 del matí amb l’estrena de l’espai Àgora on tindran lloc les activitats relacionades amb el desenvolupament econòmic del primer sector i els productes de proximitat.

Entre aquestes activitats destaquen les tres jornades de treball sobre agroalimentació: “Les oportunitats de desenvolupament econòmic que genera el Primer Sector” a càrrec del biòleg Martí Boada, “Cooperem per una alimentació local i de qualitat”, a càrrec de Carles Jódar i Alba Rojas, promotors de la Cooperativa MengemBages.coop i “Agricultura ecològica i compromís social”, a càrrec de Jordi Llauradó, director de la Cooperativa La Tavella, gestionada per dues entitats sense ànim de lucre i dedicada a la integració sociolaboral de persones amb malalties mentals o discapacitat intel·lectual.

Les sessions de treball, obertes a tot el públics, seran de 10:00h a 12:00h a l’Agora del recinte firal. A l’estand d’Horticultura de 10 del matí a 1 del migdia tindrà lloc un taller d’horticultura ecològica. El director de la fira, Jordi Camó destaca l’aposta feta enguany per els sector de l’agroalimentació i la ramaderia i confia que els temps acompanyi.

camo canvi rumb fira i bon temps

A un quart de 11 del matí començaran diverses activitats adreçades a un públic infantil, amb una xocolatada, l’ emissió en directe del Programa Bon Dia Menuts de Ràdio Tordera des de l’escenari de la fira i l’hora del conte amb “dentopolis, la ciutat de les dents”, a continuació s’ oferirà un taller de com raspallar-se les dents. El director del programa Bon Dia Menuts de Ràdio Tordera, Alberto Rojo ens avança algunes de les sorpreses que preparen per dissabte.

alberto bdm fira

Les activitats infantil seguiran a les 11 amb un taller infantil de cuina ecològica, a l’espai Àgora. A la mateixa hora, la cooperativa la granadella oferirà un tast d’ oli d’ oliva. A les 12 a l’ estand de pa ecològic, taller de pa i a la mateixa hora exhibició fotogràfica amb models professionals, a càrrec de Fotoclub Tordera, a l’ escenari. De 10 del matí a 1 del migdia podeu aprendre a fer un hort amb criteris de sostenibilitat i ecològics, a càrrec de Santi Soto de “El vergel de las Hadas”.

A les 12 del migdia començarà la tractorada que recorrerà diversos carrers del municipi (notícia adjunta). Durant el dissabte el matí està previst un torneig de Judo, al pavelló de l’avinguda Països Catalans. A la tarda les activitats s’iniciaran a les 4 amb exhibició de gossos detectors, a càrrec de Lladruc Animals. A la mateixa hora degustació gratuïta de Cafè Biològic. A dos quarts de 5 Masterclass de Cycling a càrrec del centre esportiu municipal, a l’escenari. A dos quarts de 6 degustació de Mels, a l’espai Àgora. A la mateixa hora s’iniciarà un taller infantil d’ elaboració de salsitxes a càrrec del col·lectiu de carnissers i xarcuters de Tordera, a l’estand del producte Artesà. L’activitat està adreçat al públic infantil i col·laboren en la iniciativa Ca L’Andreu, Can Freixas, Can Serra i Can Verdum. Escoltem el director de la fira, Jordi Camó.

camo carnissers tordera

També a dos quarts de 6 començarà una exhibició d’ ensinistrament a càrrec de Takoda. A les 6 tast d’ olis ecològics a càrrec d’ Oliflix, a l’espai Àgora. Mitjà hora més tard taller de Rakú, una tècnica de ceràmica d’ origen japonès, a l’estand Pitu i Loli Artesans. Les activitats finalitzaran a les 7 amb una mostra de teatre i dansa a càrrec de l’ associació cultural i recreativa Pere Cot, a l’ escenari ubicat a la zona de mostra d’associacionisme local. La portaveu de l’entitat, Queralt Ametller ens parla sobre el contingut de la mostra.

pere cot fira

Durant tot el cap de setmana també s’han organitzat activitats paralel·les. La cooperativa Agrària Baixa Tordera ofereixen una exposició ramadera amb vaques, ovelles, conills, gallines, porcs i d’altres animals. El director de la fira, Jordi Camó també anuncia que es faran passejades amb ruc català.

camo exposicio animals

La fira també acull una exposició de tractors antics, a càrrec de Francisco Brossa. El Parc Prudenci Bertrana presenta aquest dies tast de vins catalans cellers DO, fotografies infantil a les casetes de contes populars, observacions solars i la lluna, taller de ceràmica a càrrec d’ en Pitu Maresme, Sorteig de lots “Regala Tordera”, passejades amb carruatge a càrrec de Can Raurell, Aula d’entorn rural i Figures de fusta amb motoserra, a l’estand d’Agricola Tordera.

Finalment, durant tot el cap de setmana, els restaurants Cal Nano, Can Casellas, Les Ferreres, Ca la Maria i Can Bruno oferiran el plat o el menú de la fira.

ÚLTIMES NOTÍCIES