IniciNoticiesEntitatsEL PLENARI MUNICIPAL APROVA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS PARTITS UNA MOCIÓ...

EL PLENARI MUNICIPAL APROVA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS PARTITS UNA MOCIÓ PER TAL QUE DETERMINATS PRODUCTES DELS SUPERMERCATS ES DONIN A CÀRITAS.

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, la setmana passada, i per unanimitat de tots els partits, una moció de suport a la donació de menjar per part dels supermercats a les ONG del municipi. Entre els acords destaquen: que el consistori contacti amb aquests establiments i negociï la gestió d’aquells productes encara aptes per al consum, a més d’elaborar un conveni de col·laboració amb els supermercats, per tal de garantir que els productes frescos a punt de caducar es venguin indirectament a un preu simbòlic. És per això que es demana que s’informi adequadament a la ciutadania sobre aquest activitat i, en especial, als col·lectius més vulnerables.

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera, dóna més detalls de la proposta i reclama més responsabilitat a l’Ajuntament cap a aquelles famílies que passen serioses dificultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/mocio-aliments-erc.mp3|titles=mocio aliments erc]

El regidor del PP, Xavier Martín, mostra el ple suport del seu partit a la moció i recorda l’aportació que hi ha fet.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/mocio-aliments-pp.mp3|titles=mocio aliments pp]

El regidor del PSC, Josep Romaguera, destaca que aquesta iniciativa ja hauria de sortir dels mateixos establiments.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/mocio-aliments-psc.mp3|titles=mocio aliments psc]

El regidor de , Jordi Camó, explica que a més de Càritas, a Tordera també tenim Creu Roja, la qual té en marxa una campanya alimentària per ajudar les famílies més necessitades.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/mocio-aliments-ciu.mp3|titles=mocio aliments ciu]

Camó també va avisar que cal organitzar molt bé tots els productes amb la seva data de caducitat, a més de controlar aquells que són frescos.

Per últim, va afegir que la paga de Nadal que enguany no han cobrat els regidors s’ha destinat a comprar aliments frescos per Càritas. D’aquesta manera, l’entitat pot repartir aquest menjar juntament amb els productes habituals que es reparteixen des del banc dels aliments, com per exemple arròs, llegums i sucre.