IniciNoticiesCulturaTORDERA CELEBRA AMB GRAN ÈXIT DE PÚBLIC LA FESTA DE SANT ANTONI...

TORDERA CELEBRA AMB GRAN ÈXIT DE PÚBLIC LA FESTA DE SANT ANTONI ABAT, QUE VA REUNIR UNA SETANTENA DE CAVALLISTES.

Per tercer any consecutiu, Tordera va celebrar, aquest passat dissabte, la tradicional festa dels Tres Tombs, emmarcada en la diada de Sant Antoni Abat, patró dels animals. La jornada va començar a les 10 del matí al Parc Prudenci Bertrana, on va tenir lloc la concentració de cavallistes i, com a novetat d’enguany, exhibició de doma clàssica i concurs de genet i cavall o carruatge més ben conjuntats. Escoltem el Regidor de Pagesia i president de la Cooperativa Agrària, Carles Aulet.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/aulet-st-antoni-1.mp3|titles=aulet st antoni 1]

A mig matí va començar la cercavila pels carrers de Tordera, encapçalada pels geganters i grallers de Tordera, i que va finalitzar amb els tres tombs a la Plaça de l’Església. A les 12 va tenir lloc la missa en honor al Sant i, en acabar, la benedicció dels animals. També es va dur a terme l’entrega de premis del concurs de genets o carruatges més ben conjuntats i es va donar un obsequi a tots els cavallistes participants. Carles Aulet feia un bon balanç de la jornada.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/aulet-st-antoni-2.mp3|titles=aulet st antoni 2]

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, recordava com n’és d’important mantenir les tradicions i recordar els orígens.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/alcalde-st-antoni.mp3|titles=alcalde st antoni]

La festa de Sant Antoni Abat a Tordera va finalitzar amb un dinar de germanor, organitzat per la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES