IniciNoticiesEducacióL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA, AMB EL VOT CONTRARI DEL PP, UNA MOCIÓ...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA, AMB EL VOT CONTRARI DEL PP, UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE L’ESCOLA EN CATALÀ.

Tots els partits polítics de Tordera amb representació al ple municipal, excepte el PP, fan front comú en defensa de la immersió lingüística i el model educatiu de Catalunya. CiU, el PSC i ERC es van posicionar ahir en contra de l’esborrany de la reforma educativa proposada per José Ignacio Wert, mentre que els populars van defensar al ministre d’Educació espanyol i van negar que s’estigui atacant la llengua.

A través d’ una moció es rebutja l’esborrany la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa entenent que “trenca el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya i el relega a la quarta llengua en importància”. El text també insta Wert a dimitir com a ministre d’Educació espanyol i manifesta el suport de CiU, PSC, ERC, ICV i la CUP al Parlament de Catalunya perquè “emprengui les accions legals que corresponguin, tot donant suport a defensar, per tots els mitjans, un model educatiu públic, igualitari, de cohesió i dignitat”.

El regidor d’ERC, Xavier Pla qualifica de trist que s’hagin de presentar mocions d’aquestes característiques, per defensar un model escolar d’èxit com el català.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/mocio-catala-erc.mp3|titles=mocio catala erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera assegurava que el model català garanteix el bon coneixement del Català i Castellà dels escolars catalans.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/mocio-catala-psc.mp3|titles=mocio catala psc]

El regidor de CiU, Josep Llorens assegurava que l’esborrany del ministre Wert provoca problemes on no hi són.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/mocio-catala-ciu.mp3|titles=mocio catala ciu]

Els dos regidors del Partit Popular, van ser els únics que van votar en contra de la moció. El regidor Xavier Martin va argumentar que s’han de complir les sentències del tribunal constitucional, on diu que el castellà també a de ser una llengua vehicular a Catalunya.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/mocio-catala-pp.mp3|titles=mocio catala pp]

El passat 11 de desembre, tots els grups polítics municipals menys el PP es van reunir davant de l’Ajuntament de Tordera, on van llegir el manifest de la plataforma Som Escola en consonància amb les diferents manifestacions que s’han organitzat arreu del territori.