IniciNoticiesEntitatsEL MERCAT SOLIDARI DE TORDERA RECULL 4.746 EUROS PER LA MARATÓ DE...

EL MERCAT SOLIDARI DE TORDERA RECULL 4.746 EUROS PER LA MARATÓ DE TV3, DEDICADA A LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER.

Les entitats de Tordera han donat suport, un any més, a la Marató de TV3. L’edició d’aquest any del mercat solidari ha recollit 4.746 euros per la lluita contra el càncer, que és la temàtica a la qual s’ha dedicat la 21a edició. Una dotzena d’entitats han instal·lat parades arreu del mercat dominical amb l’objectiu que, mitjançant guardioles, els visitants fessin les seves aportacions voluntàries. A més, també han repartit material informatiu sobre la causa. Algunes, fins i tot han buscat alguns entreteniments, per fer més amè el matí. Escoltem la Glòria Prunera de la Colla de Geganters i Pere Cot, en Xavier Jimeno de Castor, la Mònica Dieguez de Tordera Santa Rosa i la Mercè Serra de La Nostra Dansa.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/marato-entitats.mp3|titles=marato entitats]

Altres associacions torderenques han organitzat activitats paral·leles per recollir fons per la Marató de TV3: el CEM Tordera va celebrar dissabte un Zumbató benèfic, que va tenir una molt bona acollida de participants; la secció de patinatge del CP Tordera va celebrar ahir a la tarda un festival, l’Associació de Gent Gran de l’Esplai un concert i la Biblioteca ha venut llibres usats a benefici de la Marató.

La regidora de Participació Ciutadana, Eliana Romera, feia un primer balanç de la recaptació a Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/balanç-marato-eliana.mp3|titles=balanç marato eliana]

El marcador final de La Marató de TV3, després de més de 15 hores de programa en directe, ha estat de 10.113.152 euros, la primera vegada en la història que s’arriba a les dues xifres del milió. Tot i així, els donatius es podran seguir fent fins el mes de març de l’any vinent.

Recordem que l’edició d’enguany ha estat dedicada al càncer, com en els anys 1994 i 2004. És la primera causa de mort de persones entre els 35 i els 70 anys i, tot i que en els últims 10 anys la investigació ha avançat molt, encara hi ha molta feina a fer, perquè aquesta malaltia, fins ara incurable, es converteixi en una malaltia com a mínim crònica i que sigui possible conviure-hi amb la màxima qualitat de vida possible.