IniciNoticiesCulturaES PRESENTA A LA BIBLIOTECA EL LLIBRE “SÓC EL MODU, PARLEM WÒLOF...

ES PRESENTA A LA BIBLIOTECA EL LLIBRE “SÓC EL MODU, PARLEM WÒLOF I CATALÀ” QUE FACILITA L’APRENENTATGE DEL CATALÀ.

A l’Alt Maresme (Calella, Pineda de Mar, Malgrat o Tordera) des de fa molt temps hi viuen molts afrocatalans i afrocatalanes, molts d’ells plenament integrats ja en la vida d’aquests municipis del Maresme; de fet, aquesta realitat social és molt significativa també a Tordera. És en aquest marc que ahir es va presentar a la biblioteca el llibre “Sóc el Modu, parlem wòlof i català”.

Ideat, elaborat i redactat per un wòlof natiu  té com objectiu principal facilitar l’aprenentatge del català als parlants de wòlof, que siguin del Senegal, Gambià o Mauritània. El personatge principal del llibre és el Modu, un jove senegalès que va venir a viure a Barcelona amb el seu germà gran, l’Omar. L’Omar està casat amb una catalana, la Núria, i tenen dos fills, una nena, la Hadi, i un nen, en Pau. L’autor del llibre Mactar Thiam Fall parlava de la necessitat d’aprendre el català a tots els immigrants que arriben a Catalunya.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/wòlof-1.mp3|titles=wòlof 1]

Aquest llibre és el resultat d’un treball i d’un esforç, però sobretot d’una aposta a llarg termini. Conèixer el català significa la voluntat d’integració i de formar part de la societat catalana. Significa també voler participar en l’objectiu d’aconseguir que el català sigui una llengua per a la cohesió social, un punt de trobada, una porta d’entrada a la ciutadania, perquè un dels elements més importants per formar part d’una societat és el coneixement de la seva llengua. En aquest sentit, es refereix la responsable de dones a l’Alt Maresme de l’Espai Afrocatalà, Mayte Faemboy.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/wòlof-2.mp3|titles=wòlof 2]

El llibre té deu temes, cadascú d’ells introduït per un diàleg d’entrada que descriu en les dues llengües les diferents activitats del Modu a Catalunya. A més, a cada tema, hi ha quatre apartats amb quatre diàlegs petits i unes pàgines de vocabulari i conjugació, tot això del wòlof al català. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia destacava la bona convivència entre els immigrants i els catalans en el nostre poble.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/wòlof-3.mp3|titles=wòlof 3]

El llibre “Sóc el Modu, parlem wòlof i català” es pot consultar a la biblioteca de Tordera i es pot adquirir a través de la fundació nouscatalans.

ÚLTIMES NOTÍCIES