IniciNoticiesMedi ambientLA GENERALITAT RESTAURA L’AQUEDUCTE ROMÀ DE SANT PERE DE RIU

LA GENERALITAT RESTAURA L’AQUEDUCTE ROMÀ DE SANT PERE DE RIU

El Servei de Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat ha consolidat i restaurat l’aqüeducte romà de Sant Pere de Riu, en el terme municipal de Tordera que patia greus desperfectes en les restes del canal amb despreniments i creixement de la vegetació. El aqüeducte romà de Sant Pere de Ríu s’ubica al sud del terme de Tordera, prop del límit amb Pineda de Mar. L’ estructura està formada per un pont de pedra lligada amb un morter, amb una arcada de mig punt, que salva el torrent que baixa de la Font del Ferro. Sobre el pont apareixen les restes del canal que transportava l’aigua.

L’agost del 2012 l’aqüeducte de Sant Pere de Riu ja va ser objecte de treballs de restauració promoguts per la plataforma Salve  la Vall de la Riera de Pineda, amb finançament del Parc Natural del Montnegre-Corredor.

A través del servei d’Arqueologia i Paleontologia es va considerar necessari continuar els treballs de consolidació i restauració. Les tasques realitzades entre els mesos d’octubre i novembre, van anar a càrrec de l’empresa Átics SL i dirigits per la arqueòloga Roser Pou i la restauradora Maria Carmen Ruiz.

Per garantir l’evacuació de l’aigua pluvial, s’han realitzat pendents en la part superior del aqüeducte i s’ha instal·lat un tub de drenatge sepultat.