IniciNoticiesRegidoriesTORDERA REALITZA DIVERSES ACCIONS EN EL DIA MUNDIAL SENSE ALCOHOL

TORDERA REALITZA DIVERSES ACCIONS EN EL DIA MUNDIAL SENSE ALCOHOL

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial sense Alcohol, des de diferents serveis de l’Ajuntament de Tordera, s’ha organitzat tot un seguit d’accions entorn la prevenció del consum d’aquesta substància amb l’objectiu de sensibilitzar la població general dels seus riscos i situar què s’entén per consum de risc. Un dels sectors on es posa una atenció especial és el dels joves.

Entre les activitats programades destaca una taula informativa instal·lada davant del C.A.P i un taller a l’Institut Lluís Companys, a l’escola Brianxa, al Casal de Joves i al projecte salut jove de la creu roja, titulat “Deixaràs la teva vida en mans de l’alcohol?” amb material divulgatiu. D’altra Banda, aquest matí Ràdio Tordera ha estat escenari d’una taula rodona sobre els riscos i conseqüències per la nostra salut, a nivell jurídic i a nivell familiar, amb la presència del regidor d’ atenció social i serveis a la persona, Jordi Camó i la coordinadora del Pla Intermunicipal de Drogodependències, Mar Latorre. La tècnica explicava que els darrers estudis indiquen que més de la meitat dels joves de l’Alt Maresme d’entre 14 i 18 anys han patit alguna intoxicació aguda per consum d’alcohol i un 60% dels joves han tastat el cànnabis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/mar-latorre-1.mp3|titles=mar latorre 1]

Mar Latorre assegura que el pla intermunicipal fa un treball important en la prevenció, a través de diverses accions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/mar-latorre-2.mp3|titles=mar latorre 2]

Segons l’Organització Mundial de la Salut valorem consum de risc en els homes com el superior o igual a 28 unitats de beguda (UBE) per setmana i en les dones 17 UBE/setmana. Una UBE equival a 10g d’alcohol. Igualment, es considera consum de risc la ingesta de 5 o més unitats en una única ocasió , almenys una vegada al mes.

Cal tenir en compte que , segons la darrera Enquesta de Salut de Catalunya  un 6,2% de la població de 15 anys i més fa un consum d’alcohol de risc  (el 8,7% en els homes i el 3,7% en les dones), dos punts per sobre del consum de risc de l’any 2006.  Tanmateix, el 64.7% de la població beu amb moderació.

ÚLTIMES NOTÍCIES