IniciNoticiesMedi ambientTORDERA ES SITUA ENTRE ELS MUNICIPIS DEL MARESME QUE MÉS RECICLA I...

TORDERA ES SITUA ENTRE ELS MUNICIPIS DEL MARESME QUE MÉS RECICLA I MÉS RESIDUS GENERA.

L’any 2011, a la Regió Metropolitana de Barcelona es van generar 2,4 milions de tones de residus municipals. Segons informen fonts de la Generalitat, les comarques que generen més residus per càpita a la Regió són el Garraf i el Maresme, amb una ràtio d’1,63 kg/hab/dia, degut al seu “marcat caràcter turístic”, i la que menys, el Vallès Occidental, amb 1,19 kg/hab/dia.

De mitjana, la Regió Metropolitana va generar 1,32 kg al dia de residus, xifra inferior a la mitjana catalana que és d’1,47 kg/hab/dia. Segons les dades facilitades, Santa Susanna amb 5,25 kg/hab/dia és el municipi maresmenc on es genera més residus per càpita. Tordera és situa també a la part alta en generar residus amb 2,27kg/hab/dia.

Pel que fa a la recollida selectiva bruta a la Regió Metropolitana, l’any 2011 va ser de 900.000 tones, el que suposa un 37% respecte el total de residus municipals generats, per sota de la mitjana de Catalunya que és del 41%. Al Maresme encapçalen els millors percentatges de recollida selectiva Canet (66,8%), Argentona (65,4%) i Llavaneres (63,5%), mentre que Premià de Mar (29,8%), Pineda (29,2%) i Caldes d’Estrac (22,7%) són els tres municipis maresmencs que tanquen la llista comarcal. Tordera és situa a la part alta de la llista de municipis que més reciclen amb un percentatge del 57,2%. El regidor de medi ambient, Carles Aulet destaca l’aposta del municipi per fomentar el reciclatge.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/Aulet-recollida-selectiva-1.mp3|titles=Aulet recollida selectiva 1]

En aquest sentit, Carles Aulet anuncia per els propers mesos, millores en el reciclatge a les urbanitzacions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/Aulet-recollida-selectiva-2.mp3|titles=Aulet recollida selectiva 2]

A Catalunya, la recollida selectiva ha disminuït un 6,12% respecte al 2010, fonts de la generalitat ho atribueixen en part a la “retracció del consum, cas del vidre i el paper, i als furts que es produeixen en el cas del paper dels contenidors, i dels residus dipositats a les deixalleries”.