IniciNoticiesEntitatsERC PRESENTARÀ UNA MOCIÓ AL PROPER PLE DE L’AJUNTAMENT PERQUÈ TORDERA ES...

ERC PRESENTARÀ UNA MOCIÓ AL PROPER PLE DE L’AJUNTAMENT PERQUÈ TORDERA ES DECLARI “TERRITORI CATALÀ LLIURE”.

ERC de Tordera presentarà al proper ple municipal una moció perquè el nostre municipi es declari “territori català lliure”. L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, a Osona, va ser el primer de Catalunya en donar aquest nom a la seva població, el dia 3 de setembre d’enguany. Des de llavors, cada dia són més els municipis catalans que se sumen a la iniciativa. Fins ara ja són 120 municipis i dos consells comarcals, el de la Garrotxa i la selva, els que s’han declarat “territori català lliure”. El regidor d’Esquerra Republicana, Jordi Romaguera, explica perquè han decidit presentar aquesta moció al plenari municipal.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/mocio-territori-catala-lliure-1.mp3|titles=mocio territori catala lliure 1]

Al Maresme, Premià de Dalt, Arenys de Munt, Argentona, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Alella, Canet de Mar, Vilassar de Dalt i Calella ja formen part del conjunt de municipis que s’han declarat “terriori català lliure”. Tordera podria ser el següent. Jordi Romaguera destaca la importància d’aquesta moció.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/mocio-territori-catala-lliure-2.mp3|titles=mocio territori catala lliure 2]

Segons la definició de Sant Pere de Torelló, que és d’on va sortir la iniciativa, són “territori català lliure” aquells municipis o regions que segueixen de manera provisional la legislació espanyola, a l’espera que el Govern i el Parlament de Catalunya assumeixin la sobirania nacional.

Recordem que Tordera també forma part, des de finals de l’any passat, de l’Associació de Municipis per la Independència.