IniciJoventutELS ALUMNES D’ ESCOLES RURALS TENEN LES MATEIXES COMPETÈNCIES BÀSIQUES QUE ELS...

ELS ALUMNES D’ ESCOLES RURALS TENEN LES MATEIXES COMPETÈNCIES BÀSIQUES QUE ELS ESTUDIANTS DE CENTRES CONVENCIONALS.

Estudiar en una escola rural no altera ni limita els resultats d’un alumne quan acaba la Primària. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi elaborat per l’Observatori de l’Educació Rural de Catalunya que demostra que les competències bàsiques dels estudiants escolaritzats en escoles rurals no són diferents als de les escoles convencionals. La recerca es va iniciar en 31 escoles rurals d’entre 12 i 35 estudiants i s’ha centrat en 8 centres que utilitzen metodologies més participatives, per comprovar-ne la incidència. De fet, l’estudi remarca que l’ús d’aquests mètodes més alternatius tampoc no es veuen reflectit en els resultats obtinguts a les proves de competències bàsiques. L’ investigador Francesc Buscà explica que les metodologies alternatives no es veuen reflectides en els resultats de les competències bàsiques

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/escola-rural-1.mp3|titles=escola rural 1]

Buscà explica que els millors resultats en castellà i anglès demostren que les proves encara no són prou competencials.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/escola-rural-2.mp3|titles=escola rural 2]

Francesc Buscà explica que no s’han vist diferències enter els estudiants escolaritzats en centres rurals o en convencionals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/escola-rural-3.mp3|titles=escola rural 3]

L’ escola  d’ Hortsavinyà és un dels 310 centres rurals que hi ha a Catalunya. A L’ escola torderenca s’ ofereix educació infantil i educació primària (3 a 12 anys) i  està situada enmig del parc natural del Montnegre. Enguany, el nombre d’ alumnes s’ ha incrementat, respecte del curs anterior, arribant als 28 nens i nenes escolaritzats.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES