IniciNoticiesPolíticaEL DEPARTAMENT D’ INTERIOR MULTA A 104 PROSTITUTES I 164 CLIENTS A...

EL DEPARTAMENT D’ INTERIOR MULTA A 104 PROSTITUTES I 164 CLIENTS A CARRETERES GIRONINES EN DOS MESOS I MIG

Els Mossos d’Esquadra han multat 104 prostitutes i 164 clients a les carreteres gironines des que va entrar en vigor la nova normativa catalana que permet sancionar a principis d’estiu i fins el 15 d’agost. En total, s’han aixecat 268 sancions, segons les xifres del Departament d’Interior.  En dos mesos d’aplicació de la nova normativa, la policia també ha fet 433 advertiments a prostitutes i clients sobre la prohibició d’oferir i contractar serveis sexuals a la via pública. El departament informa que també que hi ha una brigada policial específica treballant en aquesta qüestió que ha permès identificar en aquests mesos 15 proxenetes a la demarcació de Girona.

Segons el conseller Felip Puig, des que els Mossos d’Esquadra han començat a perseguir tant l’oferiment de serveis sexuals com la seva contractació al voral de les carreteres s’ha castigat a “clients i prostitutes a parts iguals”. De moment, però, està resultant més senzill recaptar els diners dels conductors.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/felip-puig-prostitutes.mp3|titles=felip puig prostitutes]

A Tordera, en els darrers anys ha posat més de 500 multes a clients i prostitutes, en aplicació de l’ordenança de civisme. Els clients, en la majoria dels casos, han pagat. Pel que fa a les noies, totes es declaren insolvents. A principis d’ estiu, L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia plantejava  que els problemes de seguretat, imatge i salut de les prostitutes no se solucionen amb ordenances municipals, sinó que cal anar més enllà, amb una llei que abordi la qüestió de la prostitució a tot el país.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/alcalde-prostitucio.mp3|titles=alcalde prostitucio]

Les prostitutes gironines es van manifestar contra la normativa que permet les sancions, a peu de la N-II  el passat juliol. Algunes de les prostitutes ja han estat sancionades, però defensen que exercir la prostitució és l’única via que tenen per sobreviure i poder enviar diners als seus familiars. Tot i la normativa, asseguren que continuaran a peu de carretera. Malgrat tot, no hi ha hagut incidents greus entre elles i la policia. Tampoc s’han detectat menors d’edat.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES