IniciNoticiesPolíticaLA PUJADA DE L’IVA AGREUJA ELS PROBLEMES DELS AJUNTAMENTS, QUE TAMBÉ HAURAN...

LA PUJADA DE L’IVA AGREUJA ELS PROBLEMES DELS AJUNTAMENTS, QUE TAMBÉ HAURAN DE PAGAR MÉS. EL REGIDOR D’HISENDA, MARÇAL VILAJELIU, REIVINDICA A RÀDIO TORDERA EL TREBALL DE PROXIMITAT DE LES ADMINISTRACIONS LOCALS.

Aquest estiu, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat un paquet de retallades que, com ja és sabut, inclou una reforma de l’administració local. L’objectiu és posar ordre a l’estructura dels poders locals i reduir-ne els costos, per tal de guanyar competitivitat i millorar-ne l’economia. A aquesta decisió, a més, cal sumar-hi la molt recent pujada de l’IVA, que no només afecta els ciutadans, sinó també els consistoris municipals. Fa unes setmanes, en declaracions en aquesta emissora, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, reivindicava la feina dels ajuntaments i es mostrava preocupat per com aquestes decisions els afectaran, ja que precisament són els polítics locals els que estan en contacte directe amb el ciutadà. Ara, uns dies després d’haver-se encarit el cost de molts productes i serveis per l’augment de l’IVA, el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, creu que el govern central està aprofitant la situació de crisi general per dur a terme una recentralització.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/hisenda-local-1.mp3|titles=hisenda local 1]

Davant l’anunci del govern espanyol que algunes competències municipals podien quedar en mans de les diputacions, Marçal Vilajeliu destaca que l’essència dels ajuntaments és el treball de proximitat des del poble i cap al poble. Per això cal defensar-la i no deixar que es perdi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/hisenda-local-2.mp3|titles=hisenda local 2]

L’Ajuntament de Tordera es queixa que les administracions municipals, les més properes als ciutadans, són les que reben totes les patacades, tot i que només generen una petita part del deute públic del conjunt de l’estat.

­

 

ÚLTIMES NOTÍCIES