IniciNoticiesMedi ambientLES DEIXALLERIES DEL MARESME INICIEN EL RECICLATGE DE CÀPSULES DE CAFÈ.

LES DEIXALLERIES DEL MARESME INICIEN EL RECICLATGE DE CÀPSULES DE CAFÈ.

En marxa un nou sistema de reciclatge de càpsules monodosi de cafè. Les deixalleries de la comarca, entre elles la de Tordera, recullen a partir d’ara, tant les càpsules d’alumini de Nespresso com les de plàstic, de Nescafé Dolce Gusto. Aquest sistema ja funciona al Barcelonès i al Vallès Oriental, on en tres mesos s’han recollit prop de 76.000 tones de càpsules. Fent l’extrapolació d’aquesta dada tenint en compte el nombre d’habitants del Maresme, a la comarca es podrien recollir unes 300.000 càpsules cada any.

El Consell Comarcal i el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme han arribat a un acord amb Nestlé per tirar endavant aquesta recollida. El president del Consorci i alcalde, Joan Mora; i el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, han destacat la voluntat de la comarca de contribuir al reciclatge de les càpsules monodosi de café, tè i xocolata desfeta.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/capsules-cafe.mp3|titles=capsules cafe]

La deixalleria de Tordera té dos contenidors de 120 litres. Una vegada recollides les càpsules, es traslladaran al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que actuarà com a centre logístic. Mensualment, Nestlé es farà càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini fins a les plantes de reciclatge on es tractaran.

ÚLTIMES NOTÍCIES