IniciNoticiesMedi ambientEL PERILL D’INCENDI SEGUEIX SENT ELEVAT A LA ZONA DEL MONTNEGRE

EL PERILL D’INCENDI SEGUEIX SENT ELEVAT A LA ZONA DEL MONTNEGRE

Protecció Civil ha desactivat aquesta mitjanit l’Alerta del Pla Infocat per la millora de les condicions meteorològiques. El Pla passa ara a fase de Prealerta pel perill molt alt d’incendis forestals que afecta a pràcticament totes les comarques catalanes, excepte la Vall d’Aran i Pla d’Urgell.

Per la seva banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, també ha comunicat que desactiva el Pla Alfa 3, que implicava el tancament de massissos i que fins avui ha afectat a 148 municipis catalans, entre ells Tordera. Precisament, aquesta alerta va obligar a suspendre el Castell de focs d’artifici de la festa major, que s’havien de celebrar el passat 24 d’agost, diada de Sant Bartomeu.

Segons fonts de la Generalitat, el perill d’incendi és elevat a moltes zones del país per l’absència de precipitacions i el malmès estat de la vegetació després del perllongat episodi advers. Per aquest motiu, el Govern ha fet especial èmfasi en les recomanacions preventives habituals per aquests casos.