IniciNoticiesCulturaL’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA CONFIRMA QUE NO HI HAURÀ CASTELLS...

L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA CONFIRMA QUE NO HI HAURÀ CASTELLS DE FOCS D’ARTIFICI PER SANT BARTOMEU EN MOTIU DEL RISC D’INCENDI.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha anunciat que es suspèn definitivament el castell de focs d’artifici previst per aquest divendres, 24 d’agost, diada de Sant Bartomeu. La Generalitat manté activat a Tordera el nivell 3 del pla Alfa per risc d’incendi, motiu pel qual es prohibeix qualsevol activitat que pugui generar perill d’incendi forestal.

El pla alfa també prohibeix les activitats agrícoles susceptibles de generar algun foc, les tasques de manteniment d’infraestructures i les obres civils a menys de 500 metres del bosc. Joan Carles Garcia apunta que els risc d’incendi forestal, recomana no fer el Castell de focs d’artifici.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/suspencio-focs-artifici-1.mp3|titles=suspencio focs artifici 1]

La suspensió dels focs d’artifici de Sant Bartomeu no afecta en cap cas la celebració del correfoc  ja que aquesta activitat s’organitza dins del nucli urbà. Joan Carles Garcia apunta que si es modificarà l’inici del correfoc que estava previst sobre el pont de ferro.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/suspencio-focs-artifici-2.mp3|titles=suspencio focs artifici 2]

Joan Carles Garcia, assegura que durant aquest episodi d’onada de calor i risc d’incendi forestal, no s’ha de lamentar cap incidència destacable. Segons Garcia, això demostra la conscienciació dels torderencs davant aquesta situació d’alerta.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/suspencio-focs-artifici-3.mp3|titles=suspencio focs artifici 3]

Protecció Civil recorda que davant l’onada de calor cal evitar qualsevol activitat que pugui suposar risc de foc, reduir les activitats a l’aire lliure durant les hores de màxima insolació i tenir cura de la gent gran, els malalts i els nens petits, que són els col·lectius més vulnerables. També recomana estar atents a la informació meteorològica i trucar al telèfon d’emergències 112 per qualsevol indici d’incendi forestal.

ÚLTIMES NOTÍCIES