IniciNoticiesMedi ambientPROTECCIÓ CIVIL MANTÉ ACTIVADA LA FASE D’ALERTA DEL PLA ESPECIAL D’EMERGÈNCIES PER...

PROTECCIÓ CIVIL MANTÉ ACTIVADA LA FASE D’ALERTA DEL PLA ESPECIAL D’EMERGÈNCIES PER INCENDIS FORESTALS DE CATALUNYA, L’INFOCAT.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya, l’INFOCAT. D’acord amb la previsió del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, es manté la suspensió per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en més de 300 municipis catalans de diverses comarques. Al Maresme, Tordera i Dosrius són les poblacions afectades pel nivell 3 (el més alt) del Pla Alfa, que s’activa quan hi ha risc d’incendi. És per aquest motiu que queden totalment prohibides les activitats agrícoles susceptibles de generar algun foc, les tasques de manteniment d’infraestructures i les obres civils a menys de 500 metres del bosc.

Com a mesura especial, s’ha restringit l’accés a espais naturals i a diversos massissos catalans. A les comarques gironines resten tancats el de l’Albera, el de Les Gavarres i el massís de Cadiretes.

Protecció Civil recorda que davant l’onada de calor cal evitar qualsevol activitat que pugui suposar risc de foc, reduir les activitats a l’aire lliure durant les hores de màxima insolació i tenir cura de la gent gran, els malalts i els nens petits, que són els col·lectius més vulnerables. També recomana estar atents a la informació meteorològica i trucar al telèfon d’emergències 112 per qualsevol indici d’incendi forestal.

ÚLTIMES NOTÍCIES