IniciNoticiesPolíticaLA VALORACIÓ DEL REGIDOR DEL PSC A TORDERA, JOSEP ROMAGUERA, POSA PUNT...

LA VALORACIÓ DEL REGIDOR DEL PSC A TORDERA, JOSEP ROMAGUERA, POSA PUNT I FINAL A LA RODA DE VALORACIONS DELS PARTITS DE L’OPOSICIÓ SOBRE LES MESURES DE LA NOVA LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL, INCLOSES EN L’ÚLTIM PAQUET DE RETALLADES DEL GOVERN RAJOY.

En l’últim paquet de retallades anunciat fa unes setmanes pel president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, s’hi inclou una reforma de l’administració local. L’objectiu, com ja és sabut, és posar ordre a l’estructura dels poders locals i reduir-ne els costos, per tal de guanyar competitivitat i millorar-ne l’economia. Segons el ministre d’Hisenda, amb els canvis es podria aconseguir un estalvi de 3.500 milions d’euros.

La setmana passada escoltàvem l’Alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, que es mostrava preocupat amb aquestes reformes i, a principis d’aquesta setmana, vam començar a conèixer les opinions dels partits de l’oposició sobre aquesta mateixa qüestió. Dilluns vam escoltar el regidor del PP, Xavier Martín; dimarts vam sentir el regidor d’ERC, Xavier Pla, i avui, per cloure la roda, valorem aquesta reforma amb el regidor del Partit Socialista, Josep Romaguera. Des del PSC consideren que estan carregant totes les culpes als ajuntaments, que precisament són els que estan més a prop de la gent a l’hora de solucionar els seus problemes.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/psc-retallades-1.mp3|titles=psc retallades 1]

Pel que fa a la possibilitat que algunes competències municipals puguin quedar en mans de les diputacions en aquelles poblacions amb menys de 20.000 habitants, com és el cas de Tordera, el regidor Josep Romaguera creu que això no solucionarà cap problema i que des de tanta distància serà més difícil solucionar els problemes dels ciutadans.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/psc-retallades-2.mp3|titles=psc retallades 2]

En relació a la reducció en un 30% del nombre de regidors a partir de les properes eleccions municipals, Josep Romaguera diu que això dificultarà l’entrada dels partits petits en els municipis i que des del PSC sempre s’han mostrat contraris a que hi hagin gaires dedicacions exclusives.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/psc-retallades-3.mp3|titles=psc retallades 3]

Recordem que aquesta reforma de l’administració local s’emmarca dins l’últim paquet de retallades del govern espanyol, anunciades fa poques setmanes. Precisament, el passat dijous, 26 de juliol, la Diputació de Barcelona va aprovar una moció, amb el vot contrari del Partit Popular, en què es rebutjava la proposta del govern de Mariano Rajoy de reduir un 30% el nombre de regidors als municipis. El text defensa el món local i la seva autonomia i recorda que els serveis públics es garanteixen des de la proximitat que ofereix el municipalisme.