IniciNoticiesMedi ambientL’AJUNTAMENT DE TORDERA RECOMANA SEGUIR UNS CONSELLS PRÀCTICS DAVANT L’ONADA DE CALOR...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA RECOMANA SEGUIR UNS CONSELLS PRÀCTICS DAVANT L’ONADA DE CALOR ANUNCIADA PELS PROPERS DIES.

La Generalitat ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT, per l’onada de calor que el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica per les properes hores. Així mateix, el Departament de Salut ha activat en fase 2 el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tordera recomana seguir uns consells pràctics per evitar cops de calor, sobretot entre els col·lectius més vulnerables: nadons, infants i gent gran. Alguns dels consells davant l’onada de calor són: tancar les persianes quan hi toca el sol directament, beure aigua sovint o limitar l’activitat física durant les hores de més calor. La regidora de Seguretat, Sílvia Català, explica quins poden ser els símptomes d’un cop de calor i recorda alguns consells per prevenir-lo.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/silvia-català-1.mp3|titles=silvia català 1]

Sílvia Català apunta que tothom està exposat a patir un cop de calor, però que els més vulnerables són la gent gran, els malalts i els nens petits. També aprofita per alertar que amb aquesta calor, el risc per incendi forestal en els boscos de Tordera és més alt. Escoltem-la.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/silvia-català-2.mp3|titles=silvia català 2]

Davant qualsevol símptoma de deshidratació o insolació, traslladeu la persona a un lloc fresc, doneu-li aigua, mulleu-la, venteu-la i aviseu urgentment els serveis d’emergències 112. Per més informació sobre els consells pràctics per evitar cops de calor, podeu consultar el web de l’Ajuntament de Tordera, www.tordera.cat.

ÚLTIMES NOTÍCIES