IniciNoticiesCulturaLA TROBADA DE GEGANTS REUNEIX 8 COLLES D’ARREU DE CATALUNYA I UNA...

LA TROBADA DE GEGANTS REUNEIX 8 COLLES D’ARREU DE CATALUNYA I UNA GRAN QUANTITAT DE GENT ALS CARRERS DE TORDERA.

Tordera va acollir aquest passat dissabte a la tarda la tradicional trobada de gegants organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Tordera. Enguany van ser les colles de Maçanet de la Selva, Cornellà de Llobregat, Castellbell i el Vilar, Riudellots de la Selva, el barri de Cirera de Mataró, el barri dels Abells de Canet de Mar i Serinyà les que van acompanyar la colla torderenca a la cercavila. El cap de colla dels geganters i grallers de Tordera, Lluís Puig, es mostra molt satisfet de la trobada i destaca com de contentes estaven les colles visitants amb la rebuda i l’acolliment dels veïns i veïnes del poble.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/balanç-gegants-1.mp3|titles=balanç gegants 1]

Repetint l’experiència dels últims anys, enguany la trobada de gegants a Tordera també s’ha celebrat durant el mes de juliol, en el marc del programa de les Jornades d’Associacionisme Local que promouen les entitats i l’Ajuntament de Tordera. Recordem que anteriorment, la cercavila de gegants formava part de les activitats de la Festa Major de Tordera, però que al ser a l’agost, en ple mes de vacances per a molta gent, es feia molt difícil trobar colles. Així ho ha explicat Lluís Puig.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/balanç-gegants-2.mp3|titles=balanç gegants 2]

La cercavila de gegants va finalitzar al Parc de la Sardana amb un ball conjunt de totes les colles participants. Després, els integrants de les colles geganteres van poder gaudir d’un sopar de germanor a la Pista de l’Amistat per posar punt i final a la trobada. Ara, la Colla de Geganters i Grallers de Tordera ja començarà a pensar en els actes de celebració del seu 25è aniversari, l’any vinent.