IniciNoticiesPolíticaELS FARMACÈUTICS CREUEN QUE LA TAXA D’UN EURO PER RECEPTA A L’HORA...

ELS FARMACÈUTICS CREUEN QUE LA TAXA D’UN EURO PER RECEPTA A L’HORA DE COMPRAR UN MEDICAMENT NO SOLUCIONARÀ EL DÈFICIT SANITARI.

Aquest passat dissabte, revetlla de Sant Joan, va entrar en vigor la nova taxa farmacèutica que el Govern de la Generalitat va decidir imposar fa mesos, dins de la llei d’acompanyament dels pressupostos.  Des de la mitjanit de dissabte, comprar un medicament amb recepta és un euro més car. La taxa s’aplica a tots els fàrmacs que tinguin un preu superior a 1,67 euros. Ara bé, per no sobrecarregar els malalts crònics, s’ha fixat un topall de 61 euros anuals per persona. Enguany el màxim seran 36 euros. El Govern espera recaptar 50 milions d’euros aquest any i 100 milions l’any que ve. Marta Marcoval, farmacèutica de Tordera, creu que aquesta taxa no solucionarà els problemes sanitaris derivats de la crisi econòmica.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/marta-marcoval-1.mp3|titles=marta marcoval 1]

La mesura no és universal, ja que per garantir-ne l’equitat en queden exempts els col·lectius més desfavorits, com els beneficiaris del PIRMI o els que cobren pensions no contributives. Els farmacèutics ho sabran automàticament a través del sistema de recepta electrònica amb el número d’identificació sanitari de cada persona. Marta Marcoval diu que el principal inconvenient per els farmacèutics és que ells són els que donen la cara davant els clients.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/marta-marcoval-2.mp3|titles=marta marcoval 2]

A partir de l’1 de juliol, a més, els catalans hauran d’assumir un doble copagament dels fàrmacs.

A més de l’euro per recepta, que només s’aplica a Catalunya, s’hi afegiran les mesures estatals del copagament segons la renda. Marcoval explica que la mesura encara ha de madurar, però que la previsió és que es comenci a aplicar a partir del dia previst.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/marta-marcoval-3.mp3|titles=marta marcoval 3]

En el cas que un ciutadà no vulgui pagar la taxa d’un euro per recepta, el farmacèutic li donarà igualment el medicament que necessiti, però haurà d’emplenar un document per tramitar la queixa juntament amb una fotocopia del DNI. Passat un dies, la persona rebrà a casa una multa, en què a més de pagar la taxa haurà de fer front a un recàrrec del 20%.

ÚLTIMES NOTÍCIES