IniciNoticiesMedi ambientDIVERSES ENTITATS DEMANEN LA POSADA EN MARXA DE LA DEPURADORA DE L’ALT...

DIVERSES ENTITATS DEMANEN LA POSADA EN MARXA DE LA DEPURADORA DE L’ALT MARESME, SITUADA A LA PEDRERA DE MONTPALAU DINS TERME MUNICIPAL DE TORDERA.

La plataforma salvem la vall de la riera de Pineda juntament amb l’associació Marpí, l’associació de veïns de Sant Pere de Riu i Unió de Pagesos, així com els propietaris de Can Cànovas, han emès un comunicat en que exigeixen “la immediata entrada en funcionament de les instal·lacions de la depuradora de l’Alt Maresme pel gran volum d’aigües residuals que diàriament és abocat al mar sense rebre un tractament adequat”. La infraestructura s’ha construït a la pedrera de Montpalau, dins el terme municipal de Tordera. El comunicat conjunt reclama que “es paguin les compensacions econòmiques per la sobreocupació en temps i en espai de terrenys privats de les obres del pre-tractament, al costat del cementiri”.

La presidenta de l’associació de veïns de Sant Pere de Riu, Encarna López demana que s’acabin les obres d’asfaltat del Passeig d’Hortsavinyà per superar la situació d’inseguretat viària que ocasiona el seu actual estat de provisionalitat tant a vianants, com a ciclistes i al conjunt de la mobilitat.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/Encarna-Lopez.mp3|titles=Encarna Lopez]

El comunicat diu que “cal fer un calendari per l’execució de la integració paisatgística de la planta en el seu entorn, com de l’execució del tractament terciari això com de l’aula didàctica. Escoltem, David Pavon, membre de la plataforma Salvem la vall de la riera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/david-pavon.mp3|titles=david pavon]

Per últim, reclamen que es reuneixi la comissió de seguiment que es va crear, el 2008, per informar de la marxa de les obres.

ÚLTIMES NOTÍCIES