IniciNoticiesEducacióLA CONSELLERIA D’ENSENYAMENT ENVIA ELS REQUERIMENTS QUE HAN DE COMPLIR ELS INSTITUTS...

LA CONSELLERIA D’ENSENYAMENT ENVIA ELS REQUERIMENTS QUE HAN DE COMPLIR ELS INSTITUTS QUE VULGUIN FER JORNADA INTENSIVA. L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS S’HA MOSTRAT INTERESSAT EN LA MESURA.

El Departament d’Ensenyament ha fet un pas endavant perquè els instituts de Secundària puguin fer jornada intensiva a partir del curs que ve. La conselleria ha enviat a tots els instituts de Secundària els requeriments que han de complir si volen concentrar les classes al matí. L’institut Lluís Companys de Tordera, ja fa temps va mostrar el seu interès en aplicar el curs vinent la jornada intensiva al centre. De fet, la jornada intensiva és una pràctica generalitzada als centres de secundària de bona part d’Europa i també a la majoria de comunitats de l’Estat Espanyol. El director de l’institut torderenc, Àngel Pous, destaca els avantatges de compactar l’horari de classes.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/angel-pous-jornada-intensiva-1.mp3|titles=angel pous jornada intensiva 1]

Angel Pous explica que pràcticament la totalitat de professors, alumnes i pares de l’institut Lluís Companys donen suport a la proposta de fer jornada intensiva, el curs vinent.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/angel-pous-jornada-intensiva-2.mp3|titles=angel pous jornada intensiva 2]

Ara, els centres hauran d’explicar quines millores pedagògiques i d’organització comportarà la jornada intensiva per a l’institut i els seus alumnes i hauran de demostrar que tenen el suport del consell escolar. Ensenyament també ha concretat el calendari del curs escolar a Secundària, marcat per la recuperació dels exàmens de setembre, que es faran els dies 2 i 3. El curs començarà el 13 de setembre, un dia més tard que a Infantil i Primària.