IniciNoticiesEntitatsTORDERA CREA UNA ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG.

TORDERA CREA UNA ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG.

En un gran nombre de comarques catalanes hi ha associacions de donants de sang, que desenvolupen una tasca de suport a les campanyes de donació organitzades pel Departament de Promoció del Banc de Sang i Teixits. Aquestes associacions estan formades per delegats i voluntaris dels municipis comarcals i representades per una Junta local. A Tordera s’ha creat recentment un petit grup de voluntaris per col·laborar en la difusió de la donació de sang en les campanyes que es realitzin. La regidora de Sanitat, Eliana Romera, explica com sorgeix la idea de crear aquesta associació al nostre municipi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/donants-sang-1.mp3|titles=donants sang 1]

La responsable del banc de sang, Sílvia Delgado, explica la tasca dels voluntaris que col·laboren en les campanyes de donació de sang.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/donants-sang-2.mp3|titles=donants sang 2]

El President de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Evarist March, recorda que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya és un referent a nivell mundial.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/donants-sang-3.mp3|titles=donants sang 3]

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya recorda que la sang no es pot fabricar i que actualment no té cap substitut. La única forma de disposar de sang és la donació.

ÚLTIMES NOTÍCIES