IniciNoticiesEducacióL'APORTACIÓ DE LA GENERALITAT A LES ESCOLES BRESSOL VARIARÀ SEGONS LA MIDA...

L’APORTACIÓ DE LA GENERALITAT A LES ESCOLES BRESSOL VARIARÀ SEGONS LA MIDA I CONDICIONS DEL MUNICIPI. AVUI FINALITZA EL PERÍODE DE PRE-INSCRIPCIÓ A TORDERA.

El model de finançament de les escoles bressol públiques canviarà el curs 2012-2013. El principal canvi és que la part de la quota que paguen les famílies variarà segons la renda que tinguin, i també ho farà l’aportació de la Generalitat, que tindrà en compte la dimensió i la realitat socioeconòmica dels municipis. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat en comissió al Parlament aquest canvis juntament amb la reducció de la subvenció de la Generalitat per al curs que està acabant, que es retalla 300 euros i queda en 1.300 per alumne.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/rigau-llar-1.mp3|titles=rigau llar 1]

Irene Rigau, assegura que el que decidirà són els ajuntaments però afegeix que la seva proposta vol que tingui en compte la renda i la realitat dels municipis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/rigau-llar-2.mp3|titles=rigau llar 2]

La majoria de municipis han mantingut el calendari que havien establert i avui divendres finalitza el període de preinscripcions. A Tordera el període de preinscripció coincideix per les tres llars d’infants de Tordera (El Niu, Àngel Custodi i Brianxa).

Les llars d’infants públiques estaven a l’espera des de feia mesos que la Generalitat confirmés com reduiria l’aportació del curs 2011-2012. El curs passat va ser de 1.600 euros per cada plaça, quantitat que ara es redueix fins als 1.300.

ÚLTIMES NOTÍCIES