IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT APROVA UNA OPERACIÓ DE CRÈDIT DESTINAT A PAGAR ALS PROVEÏDORS

L’AJUNTAMENT APROVA UNA OPERACIÓ DE CRÈDIT DESTINAT A PAGAR ALS PROVEÏDORS

L’ajuntament de Tordera va aprovar ahir en un ple extraordinari una operació de crèdit per un import 10.700.000 euros destinat a pagar als proveïdors que s’ha adherit al pla estatal. El ministeri d’Hisenda va informar la setmana passada favorablement al Pla d’Ajust presentat per l’ajuntament i l’autoritza a formalitzar el crèdit. L’operació que és a 10 anys amb els 2 primers anys de carència, en que només es paga l’interès però no s’amortitza.

Els pagaments els farà directament el ministeri d’Hisenda, per mitjà de l’Institut de Crèdit Oficial, al número de compte que cada empresa especifiqués a l’hora de fer els tràmits de certificats. Els pagaments es faran per ordre d’antiguitat de les factures. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu recordava que l’import que es demanarà finalment no arribarà als 12 milions, tal i com s’havia previst.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/crèdit-marçal-vilejaliu.mp3|titles=crèdit marçal vilejaliu]

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin va destacar que la mesura del govern estatal permetre eixugar el deute amb proveïdors locals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/crèdit-pp.mp3|titles=crèdit pp]

El regidor d’ERC, Xavier Pla va justificar el vot en contra, davant la mala gestió econòmica de l’ajuntament i els elevats interessos que es deriven d’aquest crèdit.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/credit-erc.mp3|titles=credit erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera lamentava l’elevat crèdit que haurà de demanar l’ajuntament de Tordera, per poder pagar als proveïdors.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/credit-psc.mp3|titles=credit psc]

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recordava que s’està parlant de factures pendents i no d’endeutament municipal.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/credit-ciu.mp3|titles=credit ciu]

Gràcies a aquest crèdit, totes les petites i mitjanes empreses que donen serveis i productes a l’ajuntament de
Tordera podran cobrar les factures dels últims mesos de forma immediata. L’operació de crèdit es va aprovar amb vots a favor de CiU i PP, l’abstenció del PSC i el vot contrari d’ ERC.

ÚLTIMES NOTÍCIES