IniciNoticiesEntitatsMÉS D’UN CENTENAR DE REPRESENTANTS D’ENTITATS LOCALS ES REUNEIXEN A LA JORNADA...

MÉS D’UN CENTENAR DE REPRESENTANTS D’ENTITATS LOCALS ES REUNEIXEN A LA JORNADA D’ASSOCIACIONISME QUE VA SERVIR PER PRESENTAR EL NOU REGLAMENT DE SUBVENCIONS.

Més d’un centenar de representants d’una quarantena d’entitats locals de tots els àmbits van participar aquest passat dissabte a la Jornada d’Associacionisme Local, organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana.

Després de quatre anys sense fer-se, enguany s’ha volgut recuperar la trobada d’associacions per tal d’establir nous ponts de diàleg i espais de trobada, en una situació i un context econòmic molt diferent al de fa quatre o cinc anys enrere. La trobada va comptar amb dues ponències: una a càrrec de Susanna Solà, que va parlar dels serveis que s’ofereixen a les entitats des de les oficines de benestar i família de la Generalitat, i la segona a càrrec de Jordi Guci, on es va tractar la gestió de les associacions en el context econòmic actual i la necessitat d’obtenir recursos propis per part de les mateixes entitats. El punt més important de la jornada, però, era la presentació del nou reglament de subvencions per a les entitats, d’acord amb el pla de reajust econòmic del pressupost municipal. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va explicar en què consisteix el nou reglament.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/jornada-associacionisme-alcalde-1.mp3|titles=jornada associacionisme alcalde 1]

Joan Carles Garcia es mostra satisfet d’haver pogut recuperar la Jornada d’Associacionisme Local.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/jornada-associacionisme-alcalde-2.mp3|titles=jornada associacionisme alcalde 2]

La regidora de Participació Ciutadana, Eliana Romera, diu que recuperar aquesta jornada després de quatre anys era un repte, del qual es mostra contenta amb el resultat assolit i amb la resposta de les entitats locals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/jornada-associacionisme-eliana.mp3|titles=jornada associacionisme eliana]

Pel que fa a les entitats, la majoria de representants sortien satisfets amb el resultat de la jornada d’associacionisme i valorant positivament la seva recuperació després de quatre anys en blanc. Escoltem les opinions dels respectius presidents de l’Associació de Voluntariat, el Club Futbol Tordera i el Club Bàsquet Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/jornada-associacionisme-entitats.mp3|titles=jornada associacionisme entitats]

Després de quatre anys sense celebrar-se la trobada d’associacions, la voluntat de l’Ajuntament és que, a partir d’ara, tingui continuïtat any rere any, per tal de posar en comú la visió de cadascuna de les entitats. Tordera compta actualment amb prop de 90 entitats de caràcter social, cultural, esportiu, educatiu i juvenil que ofereixen activitat periòdica i puntual durant tot l’any. Totes elles compten amb estatuts propis inclosos al Registre d’Entitats de la Generalitat i reben una subvenció anual per part de l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES