IniciNoticiesPolíticaELS DEUTES SUPEREN ELS INGRESSOS PREVISTOS EN ELS AJUNTAMENTS DE SANTA SUSANNA,...

ELS DEUTES SUPEREN ELS INGRESSOS PREVISTOS EN ELS AJUNTAMENTS DE SANTA SUSANNA, TORDERA I VILASSAR DE DALT.

Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Dalt són els tres municipis del Maresme amb l’endeutament més alt de la comarca i un dels més alts de Catalunya. Així ho reflecteix el rànquing que ha elaborat El Periódico on es detallen els 85 municipis catalans amb un endeutament més elevat.

Santa Susanna és la població maresmenca amb la situació econòmica més delicada ja que el seu deute és del 208% sobre els ingressos previstos. És a dir, té més del doble del que espera ingressar hipotecat per les factures pendents d’abonar. Les altres dues poblacions maresmenques amb un percentatge de deute preocupant són Tordera (101%) i Vilassar de Dalt (100%).

Els Ajuntaments esperen ara dues vies immediates d’injecció de liquiditat. D’una banda les Diputacions avançaran part dels diners que la Generalitat deu als consistoris per diversos conceptes i, de l’altra, el govern de l’Estat ha de fer un préstec a aquelles corporacions locals que van presentar una relació de factures pendents de pagar abans del 16 de març.

ÚLTIMES NOTÍCIES