IniciNoticiesSalutUN ESTUDI ALERTA SOBRE EL CONSUM HABITUAL D’ALCOHOL, TABAC I CÀNNABIS ENTRE...

UN ESTUDI ALERTA SOBRE EL CONSUM HABITUAL D’ALCOHOL, TABAC I CÀNNABIS ENTRE ELS JOVES DE L’ALT MARESME.

Més de la meitat dels joves de l’Alt Maresme d’entre 14 i 18 anys han patit alguna intoxicació aguda per consum d’alcohol i un 60% dels joves han tastat el cànnabis. El consum de tabac ha baixat, però puja en les noies. Així es desprèn de les dades de l’enquesta presentada a Pineda, un estudi en què han participat els ajuntament de Pineda, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, a través del Pla Intermunicipal de Drogodependències. Aquesta enquesta es fa cada dos anys per tal d’analitzar pautes de consum d’alcohol i substàncies entre els joves. La coordinadora, Mar Latorre detalla quines són les principals conclusions d’aquest estudi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/estudi-joves-1.mp3|titles=estudi joves 1]

Mar Latorre ha destacat que l’enquesta també recull que un 10% de joves consumeix tranquil.litzants, la majoria sense recepta mèdica, i que l’estat emocional de nois i noies té a veure amb aquest consum. Entre les propostes que recull l’estudi és treballar la gestió de les emocions dels joves perquè no tendeixin al consum irresponsable.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/estudi-joves-2.mp3|titles=estudi joves 2]

Com a novetat, aquest any s’ha afegit un qüestionari sobre conducta sexual als majors de 16 anys, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i SIDA de Catalunya. Pel que fa a conductes sexuals, l’enquesta reflecteix l’inici de les relacions sexuals abans dels 16 anys i un ús poc freqüent del preservatiu. També destaca que una quarta part de les noies enquestades afirma haver pres la pastilla d’anticoncepció d’emergència.

ÚLTIMES NOTÍCIES