IniciNoticiesSocietatFRENADA A LA LLISTA D’ATURATS A TORDERA DURANT EL MES DE FEBRER.

FRENADA A LA LLISTA D’ATURATS A TORDERA DURANT EL MES DE FEBRER.

L’atur ha posat el fre aquest mes de febrer a Tordera. Segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el mes passat va acabar amb 1.812 torderencs sense feina. Això representa un increment de 6 persones a la llista d’aturats, una xifra pràcticament insignificant si tenim en compte que durant el mes de gener van ser gairebé 90 les persones que es van quedar sense feina al nostre municipi. Ara bé, al conjunt de la Comarca i a tot Catalunya el nombre d’aturats ha seguit creixent.

Al Maresme l’atur ha augmentat al febrer en 519 persones i deixa una xifra total de 40.247 persones que busquen feina, un 1,3% més que el gener. Mataró amb més de 14.400 aturats i Pineda de Mar amb més de 3.000 són els municipis de la comarca que tenen els índex de desocupació més elevats. Tordera ocupa la sisena posició, per darrere de Premià de Mar, Calella i Malgrat de Mar. A l’altre extrem de la taula, pel que fa a les poblacions del Maresme amb una taxa d’aturats més baixa, hi trobem Òrrius, Sant Iscle de Vallalta i Caldes d’Estrac.

En el conjunt de Catalunya, l’atur ha registrat un augment de més de 8.700 persones al febrer, el que representa un increment de l’1,4% respecte el mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors sense feina a Catalunya és de gairebé 642.000. Per segon mes consecutiu, s’observa una desacceleració en el ritme de creixement de l’atur. Caldrà esperar als resultats dels pròxims mesos per comprovar si es manté aquesta tendència.