IniciNoticiesMedi ambientELS BOSCOS DEL MONTNEGRE EN PREALERTA PEL RISC D’INCENDI FORESTAL.

ELS BOSCOS DEL MONTNEGRE EN PREALERTA PEL RISC D’INCENDI FORESTAL.

La Direcció General de Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals a Catalunya. La comarca del Maresme es troba entre les comarques on s’ha activat la prealerta, que també s’ha activat a la comarca de la Selva, i a la majoria de Catalunya. L’hivern sec i poc plujós i les glaçades de la vegetació en zones poc habituals, que un cop s’asseca es converteix en combustible disponible, amb l’entrada de vents secs està fent que augmenti el risc d’incendi forestal. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que s’ha avançat la prohibició de fer foc en zones forestals per alt risc d’incendis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/alcalde-pre-alerta-incendis.mp3|titles=alcalde pre-alerta incendis]

Així doncs queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta de les comarques amb més risc d’incendi. En funció de la meteorologia, i si el risc d’incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

ÚLTIMES NOTÍCIES