IniciNoticiesMedi ambientL’AJUNTAMENT DE TORDERA CONTRACTA UNA EMPRESA EXTERNA PER FER UNA AUDITORIA DEL...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA CONTRACTA UNA EMPRESA EXTERNA PER FER UNA AUDITORIA DEL SERVEI DE L’AIGUA.

L’ajuntament de Tordera ha contractat una empresa externa per fer una auditoria del servei de l’aigua que realitza l’empresa subministradora Aqualia. Aquest és un pas més de les converses que mantenen des de fa mesos Ajuntament i Aqualia per resoldre la deficient qualitat d’aigua que arriba a les llars de Tordera.

Entre els primers acords entre les dues bandes, s’ha pactat construir una planta potabilitzadora al centre del municipi que garanteixi la qualitat de l’aigua que es capta directament dels pous al costat de riu. La mesura es va prendre després de desestimar altres propostes de millora de la xarxa que no asseguraven resoldre els problemes causats pel ferro i el manganès que s’acumulen en el sistema i que fan rajar aigua de color fosc de les aixetes en nombroses ocasions, sobretot a l’estiu o quan hi ha una rebentada a la xarxa.

L’alcalde, Joan Carles Garcia assegura que l’auditoria ha de servir per conèixer els incompliments d’infraestructures i econòmiques entre les dues parts.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/auditoria-aqualia-1.mp3|titles=auditoria aqualia 1]

En aquest sentit, Joan Carles Garcia ja ha demanat hora per entrevistar-se amb la central d’Aqualia a Madrid, per tancar un acord o bé rescindir el contracte.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/auditoria-aqualia-2.mp3|titles=auditoria aqualia 2]

Recordar, que l’empresa Aqualia, concessionària del servei, no ha aplicat les bonificacions als usuaris, previstes als veïns que s’han vist afectats per la mala qualitat de l’aigua. En aquest sentit, els quatre portaveus dels partits de l’ajuntament de Tordera ja van acordar que mentre s’allarguin les negociacions amb l’empresa concessionària, l’Ajuntament no ha aprovat ni aprovarà l’increment en la taxa de l’aigua per l’any 2012.

ÚLTIMES NOTÍCIES