IniciNoticiesEntitatsELS CAÇADORS RECLAMEN MÉS MESURES DE SEGURETAT AL BOSC PER EVITAR ACCIDENTS.

ELS CAÇADORS RECLAMEN MÉS MESURES DE SEGURETAT AL BOSC PER EVITAR ACCIDENTS.

Els caçadors volen més mesures de seguretat per evitar accidents com el del passat mes de gener, quan un jove que recollia llentiscle a la Garrotxa va morir pel tret d’un caçador durant una batuda de senglar. Entre d’altres mesures, proposen que els col·lectius que van al bosc, com és el cas dels boletaires, portin una vestimenta pròpia amb colors llampants per evitar ser confosos. Precisament amb l’objectiu de minimitzar el risc que implica la caça al bosc, el Govern incorporarà les normes i els consells bàsics de seguretat a les ordres de vedes que anualment fixen els períodes hàbils per a la caça. A més, difondrà consells d’autoprotecció a través dels ajuntaments i els consells comarcals. El director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, Josep Escorihuela assegura que si no hi hagués caçadors s’haurien d’inventar, a banda que ajuden a controlar superpoblacions d’animals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/caçadors-1.mp3|titles=caçadors 1]

El president de l’agrupació de societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya, Manel Raurich assegura que la caça és una de les activitats més regulades de les que es fan al medi natural.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/caçadors-2.mp3|titles=caçadors 2]

L’associació de caçadors de Tordera, és una de les més multitudinàries de la nostra localitat amb més de 300 socis membres de la societat, fins i tot aquest registre s’ha superat en algunes etapes arribant als 400. L’actual terme municipal de vedat és de 4.100 hectàrees, una gran extensió de terreny tenint en compte que la superfície total de Tordera és de 9.000 hectàrees.

ÚLTIMES NOTÍCIES