IniciNoticiesCulturaTORDERA CELEBRA EL CARNESTOLES AMB PROP DE 600 PARTICIPANTS I UN BON...

TORDERA CELEBRA EL CARNESTOLES AMB PROP DE 600 PARTICIPANTS I UN BON NOMBRE DE PÚBLIC ALS CARRERS DEL MUNICIPI.

Els carrers de Tordera es van omplir aquest passat dissabte a la tarda de colors, balls, música i gresca. Prop de 600 persones van participar de la tradicional rua de Carnestoltes, que va transcórrer principalment pel Camí Ral, on hi va haver una concentració important de gent per veure el pas de les disfresses. Hi van participar un total de 8 comparses, sumades al centenar de persones que formaven part de les categories de grups, petits grups i individual i parelles. La cercavila va finalitzar a la Plaça de l’Església amb la tradicional xocolatada. Com cada any, el rei Carnestoltes també va fer el seu discurs convidant tothom a la disbauxa. Escoltem-ne un fragment.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/fragment-discurs-carnestoltes.mp3|titles=fragment discurs carnestoltes]

Tot seguit va ser el torn de l’entrega de premis del concurs de disfresses d’enguany. Aquests van ser els premiats en les diferents categories:

En la categoria de disfresses al lloc de feina, que es va celebrar dissabte el matí, es va donar un accèssit a la perruqueria Rafel Pagès. El tercer premi va ser per la perruqueria Nina, el segon premi se’l va endur el Bar Montse i el primer premi va recaure a la Carnisseria Serra.

En la categoria individual i parelles, el tercer premi va ser per el Cargol treu banyes, el segon premi per un nen que anava disfressat de Depredador Alienígena i el primer premi se’l va endur el Robot Bender.

En la categoria de petits grups (formats entre 3 i 9 persones), el tercer premi va ser pel grup “Les marqueses donem la nota”, el segon premi se’l van endur “Els reys de Nexpresolàndia” i el primer premi va anar cap al grup “The Lady’s”.

En la categoria de grups formats entre 10 i 24 persones el tercer premi se’l va endur el grup format per “Baby’s & mami’s marietes”, el segon premi va anar cap “El món màgic” i el primer premi se’l va endur el grup de “Motor’s Black”.

Pel que fa a les comparses, aquestes es van dividir, com cada any, en dues categories. En la de col·lectius formats entre 25 i 40 persones només hi va haver dos premis. El primer se’l va endur la Colla Antaviana i el segon la comparsa de “Fent l’índio”.

En les comparses formades per més de 40 persones, el tercer premi va ser per l’Esplai de Tordera, que representaven el “Conte de la llebre i la tortuga”; el segon premi va anar cap el grup de “Campi qui pugui” i el primer premi se’l va endur “El bosc encantat” de l’Escola Sant Josep.

Pel que fa al premi a la millor carrossa va ser per la comparsa dels Vampirs.

La Regidora de Festes, Maria Àngels Cayró, es mostrava satisfeta amb la celebració del Carnestoltes d’aquest any.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/balanç-carnestoltes.mp3|titles=balanç carnestoltes]

Ahir el matí, el veïnat de Sant Pere també va celebrar la tradicional rua pels carrers del veïnat, que va comptar amb una bona participació. El recorregut va finalitzar al parc (pista) de Sant Pere amb l’entrega de premis.

ÚLTIMES NOTÍCIES