IniciNoticiesComerçLA GENERALITAT IMPULSA EL PLA D’AJUTS “RENOVA’T” PER A EMPRESES I COMERÇOS.

LA GENERALITAT IMPULSA EL PLA D’AJUTS “RENOVA’T” PER A EMPRESES I COMERÇOS.

S’ha obert una nova convocatòria del Pla Renova’t d’enllumenat per a comerços 2012 amb l’objectiu d’impulsar la substitució de les instal·lacions d’il·luminació interior dels comerços per tal de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum d’energia.

L’ajut, finançat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN), està destinat a la substitució de l’enllumenat interior de comerços i altres establiments de cara al públic per tecnologies més eficients i també s’aplica a la incorporació o substitució de sistemes de control i de regulació de l’enllumenat i detectors de presència.

En concret, el pla subvenciona la substitució de bombetes, fluorescents, làmpades i equips per d’altres més eficients que permetin reduir el consum elèctric almenys en un 30%, la instal·lació de sistemes de control d’encesa i de regulació del nivell d’il·luminació que permetin un estalvi elèctric d’almenys un 20% i la reubicació dels punts de llum de manera que es redueixi el consum elèctric almenys en un 30%.

Poden demanar l’ajut tant les empreses del sector comerç constituïdes amb personalitat jurídica pròpia com per les persones físiques que desenvolupen una activitat empresarial en l’àmbit del comerç. L’ajut que es pot obtenir és d’un màxim del 30% del cost elegible de la nova instal·lació o de 15.000€ per sol·licitant.

L’ajut ja es pot tramitar a través de tres vies: a través d’una empresa comercialitzadora adherida a l’ICAEN que gestionarà la sol·licitud de l’interessat,  personalment per internet o adreçant-se al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o a qualsevol de les Seus Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació. El termini per presentar sol·licituds és del 15 de febrer del 2012 fins el 30 d’abril del 2012, o fins l’exhauriment del pressupost disponible.

ÚLTIMES NOTÍCIES