IniciNoticiesPolíticaLA GENERALITAT TÉ UN DEUTE AMB L’AJUNTAMENT DE TORDERA DE MÉS D’UN...

LA GENERALITAT TÉ UN DEUTE AMB L’AJUNTAMENT DE TORDERA DE MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS.

El departament de Governació ha estimat en 753 milions d’euros el deute que la Generalitat mantenia amb els ajuntaments catalans al terme del 2011. Aquesta xifra no coincideix amb els càlculs de les associacions municipalistes, que eleven la quantitat pendent de cobrament a uns 1.000 milions. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia xifrava el deute de la generalitat amb el nostre poble en més 1 milió d’euros. La falta d’aquesta liquiditat provoca l’endarreriment de pagament als proveïdors i serveis. Joan Carles Garcia, assegura que el pressupost del 2012 s’ha plantejat sense contemplar els diners pendents d’altres administracions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/alcalde-deficit-generalitat.mp3|titles=alcalde deficit generalitat]

Fa mesos, la generalitat ha ajornat el pagament a l’ajuntament de Tordera dels diners per subvencionar els costos relatius a la llar d’infants municipal. Aquesta situació també passa amb els plans ocupacionals, que actualment dóna feina als agents cívics, on la generalitat no està al dia de pagament. Curiosament, l’import del deute que reconeix el Govern és similar a la partida de l’Estatut que l’Executiu de Mariano Rajoy deu a Catalunya en virtut de la disposició addicional tercera (759 milions). Un fet que ha aprofitat el govern català per atribuir al Govern central gran part de la responsabilitat que la Generalitat no pugui pagar els seus deutes amb el món local.